PROBLEMA CARIEREI ROŞIA, pe masa PREMIERULUI desemnat


Dan Vîlceanu spune că, joi, în ședința Biroului Politic Național al PNL, Ludovic Orban, a pus problema legată de autorizația de mediu de la Roșia şi cum poate România trece iarna.

Liderul PNL Gorj susţine că sunt soluţii ca cea mai mare unitate minieră de lignit din România să nu fie închisă în pragul iernii şi să-şi continue activitatea. Cariera Roşia a rămas fără acord de mediu după ce a pierdut procesul cu Bankwatch România. Dan Vîlceanu afirmă că problema este cunoscută premierului desemnat. Ba mai mult, Ludovic Orban a şi discutat situaţia Carierei Roşia, joi, în cadrul Biroului Politic Naţional al PNL. „Pesediştii ne-au lăsat cu probleme mari la Complexul Energetic Oltenia. Dincolo de problema cu autorizaţia de mediu de la Cariera Roşia sau de ce a achiziţionării certificatelor de CO2 pe 2019, ne lasă o companie cu pierderi foarte mari. În 2012, când pesediştii au venit la guvernare au preluat compania pe profit. Până în 2016, au ţinut-o aproape numai pe pierdere. În 2016, au venit la conducere oameni care au început uşor, uşor s-o redreseze cât de cât, după care au revenit iar ei la conducere şi au înregistrat iar pierderi de miliarde. Avem probleme mari la CE Oltenia. Sunt câteva urgen’e legate de achiziţionarea certificatelor de CO2 şi cu autorizaţia de mediu a Carierei Roşia. Vreau să vă spun că în şedinţa de joi a Biroului Politic Naţional al PNL chiar preşedintele şi premierul desemnat, Ludovic Orban, a pus problema legată de autorizaţia de mediu de la Cariera Roşia şi de modul în care toate aceste lucruri influenţează modul în care România va trece această iarnă. Dacă iarna va fi una grea, vom avea probleme mari. Vom găsi soluţii. Vom face toate demersurile astfel încât Cariera Roşia să poată funcţiona”, a declarat deputatul de Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Târgujieni, MURIȚI liniștiți, incompetenții sunt tot la încasare! Securitatea şi siguranţa civică, la voia întâmplării! Primarul municipiului Tg-Jiu, șeful Poliției Locale, prefectul județului, inspectorul șef al IPJ Gorj și membrii ATOP, INEXISTENȚI!

Insulița Jiului – cartierul Bicaz – municipiul Tg-Jiu, este locul unde se poate muri în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.