PROBLEMA CARIEREI ROŞIA. Weber, SOLICITARE către PREŞEDINTELE ROMÂNIEI


Liderul organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat îi cere lui Klaus Iohannis să convoace o şedinţă a Consiliul Suprem de Apărare a Ţări pentru a găsi soluţii privind cea mai mare unitate minieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Mihai Weber a lansat apelul către şeful statului, pe pagina de socializare, după ce Curtea de Apel Bucureşti, la solicitarea Bankwatch România, a decis să-i retragă acordul de mediu Carierei Roşia. Liderul PSD Gorj atrage atenţia că decizia în cazul unităţii miniere reprezintă un precedent periculos. “Situația creată în jurul Complexului Energetic Oltenia, prin anularea de către instanță a acordului de mediu al Carierei Roșia, este una îngrijorătoare și periculoasă pentru întreaga țară și, în particular, pentru noi, gorjenii. Vorbim aici, de fapt, despre contestarea în instanță a tuturor acordurilor de mediu deținute de exploatările miniere ale CE Oltenia. De asemenea, discutăm despre o importantă componentă social-economică, pentru că în urma închiderii unor exploatări miniere zeci de mii de oameni își vor pierde slujbele și zeci de mii de firme pot da faliment. Acest subiect nu poate fi bagatelizat și nici politizat, el reprezentând, așa cum am mai spus de nenumărate ori, o temă care ține de siguranța națională a României. Prin urmare, îi solicit președintelui României convocarea unei ședințe a CSAT, în care să fie găsite soluții care să ducă la scoaterea Complexului Energetic Oltenia din acest impas, în contextul importanței pe care o are acest obiectiv economic pentru securitatea energetică a țării, precum și implicarea fermă a Guvernului României pentru deblocarea situației”, a scris Mihai Weber pe facebook.

loading...
Loading...

Citește și

„Floricica Dansatoarea” o comite din nou! Pesedistul Pupăzan s-a rebrenduit și o arde pe muzică ușoară de-i sar gumarii din picioare!

Marius Daniel Pupăzan, opțiunea burlescă a PSD pentru Primăria Cîlnic, nu contenește în a se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: