Problema împrumutului pentru CEO a ajuns la Bruxelles


Ministrul demis al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu a avut, ieri, întâlniri cu importanți lideri europeni, în capitala Belgiei. Situația în care se află Complexul Energetic Oltenia și a alor companii a fost adusă la cunoștința oficialilor europeni. Asta mai ales după ce ordonanța de urgență privind împrumutul pentru compania din Gorj nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a avut, ieri, la Bruxelles, o serie de întrevederi de lucru cu Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv și comisar european pentru concurență, Kadri Simson, comisar european pentru energie și Thierry Breton, comisar european pentru piața internă. Din componența delegației condusă de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a făcut parte și Niculae Havrileț, Secretar de Stat în cadrul ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
,,Pe agenda discuțiilor au fost abordate subiecte precum Compania Națională a Uraniului; Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara; Prioritățile Comisiei Europene în domeniul Energiei, Acordul Verde European și Mecanismul pentru o Tranziție Echitabilă (Just Transition Mechanism); Planurile Naționale Integrate Energie-Schimbări Climatice (NECPs) și alte subiecte de interes”, anunță ministerul.
Totodată, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a salutat decizia anunțată luni, 10 februarie, de Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv și comisar european pentru concurență de a aloca suma de 53 de milioane euro pentru programul de extindere în România a stațiilor de încărcare pentru vehiculele cu emisii reduse. ,,Măsura va contribui la reducerea emisiilor de CO2 și a altor emisii poluante, fără a denatura concurența pe piața unică. Și Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri sprijină programele și măsurile de reducere a emisiilor de CO2”, a completat, oficial, ministerul.

Ordonanța nu produce efecte

Virgil Popescu a anunţat joi seara că luni va merge la Bruxelles, la Comisia Europeană, unde va avea o întâlnire cu comisarul pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, pentru a discuta despre ajutoarele de stat pentru Complexul Energetic Oltenia şi Tarom. cesta a precizat, la Digi 24, că Ordonanţa pentru aprobarea acestor ajutoare face parte din pachetul de 25 de ordonanţe aprobate în ultima şedinţă de Guvern, şi, dacă nu ar fi fost aprobată, 13.000 de oameni de la CEO şi câteva mii de la Tarom aveau şanse 99% să rămână fără loc de muncă. „Ministerul Economiei a avut două Ordonanţe de Urgenţă. Una a fost cu ajutorul de stat către Compania Energetică Oltenia, care a fost în paralel, simultan, cu ajutorul de stat pentru Tarom. Dacă nu o dădeam acum şi Guvernul era căzut, ce făceam acum cu acei oameni, 13.000 la Complexul Energetic Oltenia şi câteva mii la Tarom? Ce făceam cu ei, că nu era ajutor de salvare pentru aceste două companii, pentru care merg la Comisia Europeană luni, pentru ajutoarele de stat. Am întâlnire cu comisarul de Concurenţă pentru acest lucru. Am explicat, am prenotificat, trebuia dată Ordonanţa. Dacă nu o dădeam, atunci aveam şanse 99% ca să se închidă acele companii. Aceasta este una dintre ele. Face parte din pachetul de 25”, a explicat ministrul. Potrivit acestuia, a doua Ordonanţă de Urgenţă aprobată a fost o transpunere de directivă „foarte clară, o uitare” a vechilor guverne de transpunere a articolului 2 din directiva respectivă.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.