Problema rețelelor compensate și gratuite persistă. Medicamentele, eliberate DOAR din judeţul unde a fost emisă reţeta!


Asiguraţii gorjeni nu-şi pot lua în continuare tratamentul compensat din orice farmacie din ţară, ci doar din localitatea în care a fost emisă reţeta. Situația persistă de ani de zile și se pare că nici în viitorul apropiat nu va fi rezolvată problema. Reprezentanţii CNAS susţin că de vină ar fi problemele tehnice.

Medicamentele cu şi fără contribuţie personală prescrise de medici în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pot fi ridicate în prezent, la fel ca şi până acum, de la orice farmacie aflată în contract cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate ca şi medicul prescriptor, transmite CNAS.
Reprezentanţii instituţiei arată că, în anul 2018, CNAS a început demersuri pentru extinderea posibilităţii de onorare a reţetelor compensate la orice farmacie din ţară, indiferent cu ce casă de asigurări de sănătate se află aceasta în relaţii contractuale, demersuri pe care instituţia doreşte să le finalizeze în acest an.
Reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor din România spun că în acest moment este doar o chestiune de funcţionalitate a sistemului informatic.

loading...
Loading...

Citește și

Polițist din Severin FELICITAT de Ministerul de Interne! FOTO

Un polițist din Caraș-Severin, a fost felicitat pentru faptul că a reușit să prindă un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.