PROBLEME în companie! Salariații, AFECTAȚI. NEGOCIERILE, întrerupte


Negocierile pentru noul contract colectiv de muncă, în continuare BLOCATE la Minprest Rovinari. Șefii societății prestatoare de servicii în minerit așteaptă ca sindicatele să-i cheme din nou la masa discuțiilor. Negocierile pentru noul contract colectiv de muncă au fost întrerupte după ce două lidere de sindicat au refuzat să semneze documentul.

Acestea ar fi vrut ca în CCM să fie introdus un articol prin care solicitau ca sindicaliștii să nu poată fi concediați în cazul unor disponibilizări. Gabriel Giorgi spune că lipsa unui contract a început să producă prejudicii salariaților. „Nefiind CCM-ul în vigoare, funcționăm după Codul Muncii. Sindicatele trebuie să înțeleagă că sunt salariați care mai aveau anumite drepturi în CCM și acum nu mai pot beneficia de acele drepturi. Deja, au fost câteva situații de acest gen. Au fost probleme în perioada de 1 mai, când s-a lucrat, a fost liber plătit. Cei care au lucrat trebuiau să beneficieze de 100% plată la vreme respectivă. CCM-ul spunea clar că, dacă lucrează în ziua respectivă, li se plătește dublu la salariu. Nefiind CCM-ul în vigoare, Codul Muncii spune că în cazul în care angajatorul în perioada de 30 de zile, după ce fac acel post, nu poate să plătească, o să li se dea liber. Deci, nu am mai putut să le dăm banii respectivi, pentru că nu am avut cadru legal. Dacă își iau liber, rămân fără bani. Din cauza celor două persoane care au refuzat să semneze CCM la vremea respectivă, oameni au avut de suferit”, a declarat directorul Minprest Rovinari.

Riscă să se aleagă din nou cu conturile BLOCATE

O altă problemă la Minsprest Rovinari este că primește cu întârziere banii pe serviciile prestate Complexului Energetic Oltenia. Societatea se alege de multe ori cu conturile blocate din această cauză. „Am reușit să deblocăm pentru o perioadă conturile ca să putem să plătim furnizorii. Deci, furnizorii sunt plătiți la zi și angajații au drepturile plătite la zi. Mai avem dificultăți cu plățile către stat, sunt ceva întârzieri, dar suntem mult mai bine decât anul trecut. Există riscul să ni se blocheze din nou conturile, pentru că dacă nu găsim înțelegere la nivelul conducerii CEO să ne dea banii mai devreme decât ni-i dau în prezent, există acest risc. Acest lucru ține de bunăvooința conducerii CEO. Dacă dumnealor ne-ar trata la fel ca pe anumite firme care primesc banii foarte repede după ce emit factura, am fi și noi mult mai bine, ar trebui să se găsească înțelegere și pentru Minprest”, a conchis Gabriel Giorgi.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.