PROBLEME cu disponibilizările în CEO. Cine INTERVINE!


Constantin Crețan acuză că încă sunt persoane care intervin pentru a nu fi concediați anumiți angajați TESA sau sindicaliști din Complexul Energetic Oltenia.

Liderul Sindicatului Lignitul Oltenia i-a trimis o scrisoare lui Sorin Boza. Vrea ca listele de disponibilizări să fie întocmite corect. Sindicalistul susține că, în continuare, se fac tot fel de intervenții de natură politică sau sindicală pentru a fi păstrați anumiți oameni în companie. Crețan a dat exemplul sindicalistului Marin Golea, care ar îndeplini condițiile de prepensionare, însă nu ar vrea să părăsească CEO. “Încă se lucrează la listele de disponibilizări. Unii încă mai încearcă să protejeze anumite persoane din administrație și din rândul liderilor de sindicat. Eu am avut o reacție, i-am scris directorului general și am atras atenția că-l voi monitoriza permanent. Nu o să lăsăm lucrurile nerezolvate. Unii lideri de sindicat au contractele suspendate și nu vor să plece. Din partea sindicală, aș da un nume, e vorba de Marin Golea, care are dreptul să plece și încearcă să facă tot posibilul să nu plece”, a declarat liderul sindical.

Concedierile, AMÂNATE?

Constantin Crețan susține că au apărut probleme în procesul de disponibilizare. Lucrurile nu ar fi destul de clare în ceea ce privește plățile compensatorii de care vor beneficia persoanele concediate. În aceste condiții, e posibil să apară o amânare în ceea ce privește data la care le vor înceta contractele de muncă a celor 1000 de disponibilizați. “Mă tem că nu au fost rezolvate anumite probleme legate de plățile compensatorii. Dacă nu se parcurg toate etapele legale, vom avea probleme. Oamenii nu vor putea pleca de la 1 mai și se va prelungi termenul. Disponibilizările ar putea fi amânate pentru altă dată, dacă nu vor reuși să rezolve baza legală de plecare a oamenilor. Problemele sunt legate de ordonanță și de veniturile de completare. Lucrurile nu sunt clare, pentru că oamenii ar putea să rămână fără protecție. Trebuie asigurat venitul de completare”, a conchis Constantin Crețan.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.