PROBLEME FINANCIARE la Primăria Motru. Ce spune PRIMARUL


Gigel Jianu susține că, pentru luna decembrie, nu există sumele necesare plății salariilor angajaților și nici pentru funcționarea primăriei.

Primarul celui de-al doilea municipiu al județului a solicitat Consiliului Județean suma de 1,6 milioane de lei, pentru a încheia anul în bune condiții. Gigel Jianu speră să-i fie alocați acești bani la rectificarea bugetară de la sfârșitul lunii. „Pe final de an, nu stăm bine deloc. În ceea ce privește luna noiembrie, ne-am descurcat și ne descurcăm. Cu luna decembrie nu stăm prea bine. Mai avem nevoie de o rectificare bugetară. Știam asta de la începutul anului, că vor fi probleme în trimestrul patru și mai ales în ultima lună. Știe și Consiliu Județean, toată lumea știe, am făcut solicitări. Ni s-a promis că va mai fi o rectificare bugetară în cursul lunii noiembrie, o așteptăm cu sufletul la gură să putem să închidem anul corespunzător. Mai avem nevoie de 1,6 milioane de lei, ca să avem exact realizatul anului precedent, așa cum prevede legea. În trimestrul patru, nu am putut avea prevedere la mai multe capitole. Nu am luat în calcul plata unor arierate decât procentul acela de reducere conform legii și, bineînțeles, onorarea facturilor pentru proiectele, studiile pe care le-am realizat în vederea accesării de proiecte europene. În fiecare an, sperăm să fie mai bine, ne facem calcule, ținând cont de situația existentă. Sper ca Legea Bugetului pentru 2019 să nu ne mai bulverseze încă o dată, să putem să știm și noi, să putem rezolva problemele și să putem face și lucruri prin oraș., fără să fim nevoiți să așteptăm rectificări. Constatăm că acestui guvern îi place să ia totul la el și apoi să te țină cu apa la gură și apoi să-ți dea câte puțin, cu toate că veniturile ar trebui să rămână cum au fost și până acum la bugetele locale”, a conchis edilul de la Motru.

loading...
Loading...

Citește și

LIDER din CEO: Am SESIZAT Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Liderul Sindicatului Energia Turceni a făcut, în urmă cu trei săptămâni, plângere la Consiliul Naţional …

2 comentarii

  1. Un proverb romanesc :”Intinde-te cat iti e plapuma” cu referire directa la organigrama si salarii ! Acum,e drept ca ma asteptam sa fie excedent de bani,belusug,nu gluma,la cati „investitori” promisese in campanie,dar ce sa vezi, nu il lasa guvernul, Morega,etc. sa ii aduca si atunci macar sa isi puna „consilieri ” personali si inca de ce „calitate”,vrea si „administrator”peste tot orasul,prin primarie,fisc si directie publica,colcaie mai ales personal feminin,angajat cum tot orasul stie si cum singure se barfesc si atunci e mai usor sa zici ca toata lumea te saboteaza si de aia esti complet impotent si sa strigi in gura mare:”ajutati un biet primar”,prin rectificare bugetara,de cat mai multe ori…!De restructurare sigur a auzit,ca doar au aplicat-o la Rosiuta,macar atat sa il fi invatat Militaru…!

  2. Daca nu ai bani de salarii pentru o luna din an inseamna ca organigrama este incarcata peste limita de suportabilitate a localitatii iar singura solutie este reducerea personalului cu 1/ 12 din numarul total de angajati sau cu taierea a 1/ 12 din fondul total de salarii. Sa nu cauti solutii minune fiindca solutiile cele mai eficiente sunt cele simple si bazate pe logica elementara .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: