Probleme GRAVE în carierele CE Oltenia!

La şedinţa de ieri a comisiei mixte, liderii organizaţiilor sindicale au cerut conducerii CEO soluţii pentru a preîntâmpina accidentele de muncă ce riscă să fie cauzate de lipsa personalului din cariere.

După disponibilizările recente, carierele se confruntă cu o lipsă acută de personal: „Nu poţi să laşi un singur om pe excavator. Pui în pericol atât viaţa salariatului cât şi afectarea utilajului. Noi am cerut conducerii CEO să găsească soluţii. Una ar fi migrarea personalului de la o carieră la alta pentru a face faţă programului de lucru stabilit. La carierele din zona Rovinari se va lucra 7 din 7 zile, iar carierele din zona Jilț vor lucra la 6 din 7 zile. Excepţie fac minerii de la carierele din zona Motru care vor lucra 5 din 7 zile. În toate carierele se va lucra 7din 7 zile, la livrările de cărbune. Ori, în aceste condiţii, dacă nu se vor lua măsuri în cel mai scurt timp, este foarte probabil să existe tragedii la locul de muncă”, a spus Adrian Marciuc, preşedintele SME Jilţ Turceni, prim-vicepreşedinte al FNSE „Univers”.

loading...
Loading...

Citește și

Rovinărean reținut pentru furt, acuzat că a spart geamul unei mașini de Poliție

Un tânăr de 22 de ani, din orașul Rovinari și doi prieteni ai acestuia au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: