PROBLEME la CEO cu STOCURILE de cărbune pentru IARNĂ? Ce spune Ruşeţ


Consilierul managerului Complexului Energetic Oltenia dă asigurări că în depozite este suficient lignit pentru ca termocentralele să facă faţă perioadei rece a anului.

Ion Ruşeţ spune că stocurile de cărbune pentru iarnă au fost deja realizate. Potrivit unei hotărâri de guvern, Complexul Oltenia a avut de realizat, pentru această iarnă, 790.000 de tone de lignit, mai puțin ca-n anii precedenți. În 2017, spre exemplu, stocurile trebuiau să depășească 1 milion de tone. “Din informaţiile pe care le deţin, în ceea ce priveşte programul de iarnă, realizarea stocurilor de 790 000 de tone de lignit, în depozitele termocentralelor şi carierelor, la data de 1 noiembrie, acest program este realizat, la ora la care noi discutăm acum. Prin hotărâre de guvern, s-a prevăzut un stoc mai mic faţă de anii trecuţi, au fost şi motive obiective care au stat la bază. Sunt diverse motive care au stat la baza analizei care s-a făcut şi deciziei care s-a luat. Stocurile în ceea ce priveşte programul de iarnă, din informaţiile pe care le deţin de la surse responsabile din cadrul Ceo, cu responsabilitate în acest domeniu, stocurile sunt realizate. Anul trecut, am avut 800 şi ceva de tone, iar in 2017, am avut un million şi ceva de tone. Este o analiză privind piaţa de energie, s-a făcut o analiză şi privind posibilitatea altor producători de energie şi s-a ajuns la concluzia că pentru siguranţa sistemului energetic este necesar ca CEO să aibă acest stoc”, a conchis consilierul managerului Complexului Energetic Oltenia.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.