Probleme la CEO cu stocurile de cărbune!

cariera-carbune

CE Oltenia dispune de suficient cărbune pentru producerea de energie electrică necesară onorării contractelor de vânzare energie perfectate pentru anul în curs şi respectiv pentru menţinerea stabilităţii SEN, anunţă administraţia companiei.

Conform comunicatului de presă al CEO, sucursalele companiei funcţionează, începând din iulie 2015 şi până în prezent, cu 10 – 12 grupuri energetice, cu o putere medie orară între 2000 şi 2900 MW, acoperind o cotă de până la 30% din producţia de energie din SEN şi asigurând servicii de sistem orare de cca 220 MW.

Stocuri mai mici

CE Oltenia a intrat în perioada de iarnă cu stocuri mai mici decât în anii anteriori, din cauza creşterii producţiei de energie electrică în 2015 peste valoarea planificată, precum şi din cauza deficienţelor apărute în procesul de exproprieri pentru asigurarea fronturilor de lucru în zona carierelor Jilţ Nord, Jilţ Sud, Roşia… Pentru menţinerea unui stoc de cărbune care să susţină funcţionarea fără probleme a grupurilor energetice, respectiv pentru asigurarea ritmicităţii încărcărilor/descărcărilor navetelor de cărbune în această perioadă, s-a dispus implicarea personalului din alte zone de activitate (mentenanţă, administrativ, de servire generală), precum şi suplimentarea cu personal de prestări servicii de la MINPREST SERV. „Conducerea companiei ţine să mulţumeasca tuturor celor implicaţi pentru eforturile depuse, cărbunele dovedind permanent că este cea mai sigură sursă de producere a energiei electrice, indiferent de condiţiile atmosferice. CE Oltenia solicită, încă o dată, sprijinul autorităţilor pentru urgentarea adoptării hotărârilor de guvern în scopul declanşării procedurilor de expropriere şi în vederea deschiderii carierelor Jilţ Sud, Roşia, Pinoasa, etc.”, transmit şefii CEO.

loading...
Loading...

Citește și

Conducerea Carierei Roșiuța și liderii de sindicat nu au dat din coate pentru prezidențiale! Minerii navetiști nu au mai fost aduși duminică la schimbul I

Dacă la europarlamentare a fost ,,fierbere” la Cariera Roșiuța, directorul Constantin David aducând la serviciu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: