PROBLEME MARI în Gorj, dacă CEO nu va reuși să cumpere certificatele de carbon. LIDER: Zeci de mii de FAMILII vor fi AFECTATE


Mihai Weber atage atenția că dacă, până la data de 30 aprilie 2020, CE Oltenia nu va reuși să achiziționeze certificatele de CO2 pentru energia produsă în 2019, compania minieră nu va mai avea viitor.

Liderul PSD Gorj a lansat, joi, într-o conferință de presă, un avertisment în ceea ce privește soarta Complexului Energetic Oltenia. Mihai Weber a precizat că singura soluție pentru ca cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România să mai aibă viață și după data de 30 aprilie 2020 este aprobarea Memorandumului care deschide dialogul cu Comisia Europeană prin care CEO să fie ajutat să achiziționeze certificatele de carbon. Deputatul susține că dacă CE Oltenia nu va reuși să le cumpere la timp, 30-40.000 de familii “pot rămâne în aer”. Potrivit deputatulul PNL Dan Vîlceanu soluția rezolvării problemei este cotractarea unui credit din Trezorerie. Mihai Weber spune că nu se poate merge la nesfârșit prin luarea de împrumuturi. “Dacă, până la data de 30 aprilie 2020, Complexul Oltenia nu va reuși să achiziționeze certificatele de CO2, compania nu va mai avea viitor. Nu vreau să fiu alarmist, dar 30-40.000 de familii pot rămâne în aer! Soluția este Memorandumul care deschide dialogul cu Comisia Europeană”, a declarat deputatul.
Mihai Weber s-a lăudat la întâlnirea cu jurnaliștii că parlamentarii și autoritățile județene PSD au sprijinit în acest mandat, prin inițiative legislative, Complexul Oltenia, cum nu a fost ajutată niciodată în istorie compania minieră de la Târgu-Jiu. Deputatul a amintit legile privind scoaterea din fondul forestier a unor suprafețe de pădure, reducerea vârstei de pensionare. În plus, a precizat că recent a fost depusă o nouă inițiativă legislativă prin care de reducerea vârstei de pensionare să beneficieze și angajați termocentralelor din CEO.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Un comentariu

  1. Mineritul (compania si angajatii) se vaita continuu ce greu merge. Si, totusi, primele peste prime, bonusuri, exproprieri supraevaluate, etc. .Deja prea seamana a povestea baiatului care a strigat „lupul!!!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.