PROBLEME mari la PRIMĂRII! RISC de COLAPS FINANCIAR


Primarul comunei Urdari e convins că unele primării vor avea probleme mari din punct de vedere financiar, dacă nu vor primi bani la rectificarea bugetară.

Mihai Calotă este unul dintre edilii care va rămâne fără banii de salarii, dacă, în vară, guvernanţii nu-i vor aloca fonduri. Edilul comunei Urdari susţine că veniturile primăriei s-au redus foarte mult odată cu scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%. În plus, fondul de salarii s-a dublat odată cu aplicarea Legii Salarizări Unitare. “De la CEO, ne-au venit mai puţini bani. Veniturile s-au redus de 3 ori faţă de anii trecuţi. Din 2 miliarde 200 de milioane de lei vechi, acum, luăm vreo 700-800 de milioane ca urmare a reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10%. Nu avem bani de salarii până la sfârşitul anului. Pe de altă parte, avem de plătit cofinanţări, investiţii în derulare. Odată cu aplicarea Legii Salarizării Unitare, fondul de salarii s-a dublat. A ajuns de la 6 miliarde la 11-12 miliarde de lei vechi. Mai mult ca sigur unele primării ar putea intra în colaps financiar, dacă nu se va face rectificarea bugetară. Situaţia e foarte grea din punct de vedere financiar. La capitolul investiţii nu avem probleme, am prins bani din fondul de rulment de anul trecut şi ne ajung pentru acest an”, a declarat Mihai Calotă.

loading...
Loading...

Citește și

Florescu, despre REVENIREA în POLITICĂ

Prefectul judeţului Gorj, Ciprian Florescu reafirmă că va reveni în viața politică, dacă noul Cod …

2 comentarii

  1. E simplu,poate aude si primarul ca exista cuvantul restructurare,nu de alta,dar absolut toate primariile colcaie de „personal”,angajat asa cum stiu ei primarii foarte bine!Ce zici primare,sunt oare de cel putin 3 ori mai multi angajati,decat ar fi necesar?!Si mai exista un cuvant magic,nu,nu este telefoane si limuzine,amante,rude,prieteni,lipitori de afise,etc.,ci calculator si suntem in 2018….!!!Cred ca este si ilegal ca guvernul sa dea bani primariilor pentru salarii sau primarii,fac deturnare de fonduri,guvernul probabil da bani doar pentru proiecte!Cel putin asa ar fi logic si normal…!

  2. Are dreptate „un motrean” . Restucturare si reanalizarea salariilor , sunt solutia. Din cand in cand, intempestiv, ar trebui ca fiecare salariat din primarie sa scrie pe hartie , cu amanunte , ce a facut la sfasitul a 8 ore de munca. Astfel de rapoarte ar trebui sa constitue baza de documente pentru restructurare. Iar cu salariile ar trebui aplicat proverbul : Intinde-te cat iti este plapuma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.