duminică , 26 ianuarie 2020 - 10:23

PROBLEME MARI pentru UATAA Motru. În ce SITUAȚIE a ajuns uzina


Uzina de Alimentare cu Apă și Agent Termic trebuie să achite certificate de carbon în valoare de 24 de miliarde de lei vechi până pe data de 30 aprilie. În caz contrar, riscă penalități din partea Uniunii Europene.

Șefii UATTA au informat deja autoritățile locale despre problema cu care se confruntă. Eugen Corcoață așteaptă ca primăria și consiliul local să sprijine uzina în problema achiziționării certificatelor de CO2. „Pentru 2018, anul care trebuie să se încheie până pe 30 aprilie, numărul de certificate alocate este de doar 6 mii. Numărul de certificate care trebuie cumpărate și predate Ministerului Mediului este în jur de 27 de mii. Pratic, există o diferență de circa 20 de mii de certifictae. Dacă e să analizăm piața, prețul unui certificat trece ușor peste 20 de euro. Societatea noastră va fi nevoită să suporte o cheltuială de 20 de miliarde de lei vechi. Din păcate, nu avem acești bani. Cel care este în măsură să sprijine UATAA nu este altul decât proprietarul, în speță Primăria și Consiliul Local Motru. Primăria datorează societății pe subvenții circa 17 miliarde de lei vechi. Dacă ar înțelege să-și plătească datoriile, așa cum o fac și cetățenii, am depăși foarte ușor acest moment. Primăria Motru are datorii de 67 de miliarde de lei vechi către UATAA, reprezentând pierderi induse, subvenții și banii pe căldura consumată. Dacă am primi această sumă, am putea cumpăra și certificatele. În caz contrar, de la 30 aprilie, vor curge penalitățile impuse de Uniunea Europeană”, a declarat administratorul special al uzinei.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

3 comentarii

  1. Daca un amarat cu 2000 lei datorie e executat silit,primaria cu zeci de miliarde de ce nu?Abuz in serviciu,asta face Corcoata…Alo,politia Motru,E PENAL…Dosar Penal,asta daca cineva de la voi citeste asta…daca cineva din Politia Motru stie sa citeascs!

  2. Cum știe el.Corcoata să ceară bani și numai bani? Atât vede in fața ochilor de când a venit la UATAA Motru.Dar a fost vreodată întrebat câți bani a primit de la guvern în fiecare an?Zeci de miliarde plus că în perioada de iarnă încasează lunar 12 miliarde de lei vechi numai pe energia electrică produsă de turbină.Cine l a întrebat vreodată cum a cheltuit acești bani? Acești așa zisi consilieri locali care îl țin în funcție și după ce tot el a băgat unitatea in insolvență ce fac dorm?Acest primar l-a luat vreodată să îl scuture așa să vadă în ce hal a știut el să conducă și apropo ce salariu îi dă din banii motrenilor? Adăugați la pensia pe care o are de 2 ani? Rușine să vă fie că țineți în funcție asemenea specimen care a distrus această centrală,a adus-o la faliment pentru că asta urmează în primăvară! Altă soartă nu mai are!Primare trezește-te până nu e prea târziu, ți-o dă la pachet cât de curând!E pe butuci deja a tocat toți banii că atât știe iar acum zice că e a primăriei nu înțelegi că asta va face? Deșteaptă-te odată!

  3. Gata..se duce sandramaua..aveti gaze la usa blocului dar nu va bransati..carati butelii de aragaz …nu aveti confort termic…apa calda …bai treziti va..centrale pe gaz..sunteti in secolul 21..aua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.