PROBLEME pentru CEO!


Cel mai mare producător de energie electrică pe bază de cărbune din România riscă să închidă mare parte din grupurile energetice, pentru că nu are timp să se conformeze noilor cerinţe de mediu impuse de Comisia Europeană.

Managerul CE Oltenia se va întâlni, pe 27 februarie, la Bruxelles, cu comisarul european Miguel Arias Cañete, responsabil pentru politici climatice și energie. Sorin Boza vrea să-i ceară o derogare pentru patru ani a obligaţiei CEO de a se supune noilor norme de mediu impuse de Comisia Europeană. „O să cer o derogare până în 2025. Bani am găsi să ne conformăm, dar nu este suficient timp. Am plătit deja peste un miliard de euro pentru programele de conformare. Mai avem doar la două grupuri, şi respectăm programul pentru 2020. Acum, noul termen este 2021 pentru noul program. Ne trebuie timp, că bani mai găsim. Nu am timp fizic să fac noile investiţii. Ca să mă înscriu în noile valori, trebuie să fac modificări fizice la cazan. Sunt de schimbat 84 de arzătoare, iar un singur arzător nou se produce în patru ani. Voi fi obligat să opresc grupurile şi voi merge cu doar 750 MW”, a declarat Sorin Boza pentru site-ul E-NERGIA.ro. Directorul CEO a mai precizat că, anul trecut, compania a realizat un profit net de 200 de milioane de lei. Sorin Boza a spus că banii nu vor merge la bugetul de stat, ci vor rămâne în companie, pentru a se recupera din pierderea anilor trecuţi. Pentru acest an, CE Oltenia are deja contractată, prin contracte pe termen lung, 75% din producţia de energie, dar va avea de plătit mai mult pentru certificatele de emisii de dioxid de carbon ale căror preţuri sunt în creştere în ultima perioadă.

loading...
Loading...

Citește și

Avocatul Poporului s-a autosesizat pentru problemele semnalate de cei 40 de localnici din Însurăței! Primarul de Motru a sesizat poliția!

Pentru apa ruginită, extinderea rețelei de gaze și pentru transportul auto de cărbune ce le-a …

Un comentariu

  1. Cea mai mare problema pentru CEO este calitatea personalului de conducere cam la toate nivelurile. Ce poti sa-i ceri lui Boza, Vasile, Balacescu, Balasoiu, si directorilor de sucursale, care nu sunt decat la nivelul de lautari cu pretentii de specialisti? Noroc cu cei de jos ca-si fac treaba !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.