Proces cu “greutate“, AZI, la Tribunalul Gorj: CAZUL ELODIA II

Gorjeanul acuzat de o crimă pe care ar fi comis-o acum șapte ani este așteptat, astăzi, la prima înfățișare în proces. Dianu Felix este suspectat că și-ar fi ucis amicul din cauza geloziei, deși cadavrul nu a fost găsit de anchetatori. Din acest motiv, cazul său este supranumit “Elodia II. Bărbatul a fost deferit Justiției pe 10 iulie, pentru comiterea infracțiunilor de omor și profanare de morminte. Ancheta a fost coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Aceștia susțin că fapta ar fi fost săvârșită în 2010, deși Dianu Felix nu a recunoscut-o niciodată . “La data de 15 februarie 2010, inculpatul Dianu Felix, exercitând acte de violență asupra victimei N.D., a ucis-o, iar ulterior i-a ascuns cadavrul, care nu a fost găsit niciodată. Inculpatul și victima se aflaseră în relații de prietenie, însă la momentul comiterii faptei erau în conflict pe fondul unei relații între inculpat și fosta soție a victimei.
Din probele administrate reiese că inculpatul este ultima persoană în prezența căreia a fost văzută victima, în viață sau în orice alt mod, mai precis în autoturismul lui Dianu Felix.
Ulterior comiterii faptelor expuse anterior, inculpatul a efectuat manopere menite a induce în eroare apropiaţii victimei N.D., sugerând că aceasta ar fi în viaţă, în scopul întârzierii sesizării organelor de urmărire penală.
La data de 22 februarie 2010, Poliţia orașului Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, a fost sesizată de către fratele victimei N.D. cu privire la dispariția acesteia în împrejurări suspecte de pe raza oraşului Târgu Cărbuneşti, unde domicilia. Pentru găsirea victimei au fost efectuate activităţi de căutare pe o perioadă de mai bine de șapte ani, iar dispariția sa a fost intens mediatizată, nefiind identificat însă nici un semn de viaţă autentic, oricât de neînsemnat.
Menționăm că în cauză au fost efectuate investigaţii ample, menite a găsi victima, atât în cadrul procedurii dispariţiei, cât şi în cadrul procedurii urmăririi internaţionale şi în prezentul dosar penal. Victima a fost dată în urmărire internaţională, fiind căutată de reţeaua Interpol, care cuprinde forțele de poliție din peste 190 de state.
Precizăm că, printr-o sentință civilă din 2015, pronunţată de Judecătoria Târgu Cărbunești, s-a hotărât declararea judecătorească a morții victimei, stabilindu-se că data decesului este 15 februarie 2010”, au precizat, în rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Dianu Felix este suspectat că și-ar fi omorât prietenul care împlinise 39 de ani, Daniel Nistor, pentru că victima aflase de relaţia pe care ar fi avut-o cu soţia lui, atunci când a plecat la muncă. La proces sunt așteptați și părinții lui Daniel Nistor, care au ccerut permanent să se facă dreptate.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.