Procesul CEO cu executorul judecătoresc a început cu o abținere


Litigiul Complexului Energetic Oltenia cu executorul Nicolae Gagiu, aflat pe rolul Curții de Apel Craiova, a început cu o abținere a unuia dintre judecători. Un nou termen se va judeca pe 8 mai.

Curtea de Apel Craiova are înregistrat pe rolul său, pe 11 aprilie, un dosar penal în care inculpat este un executor judecătoresc de la Târgu-Jiu, trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Nicolae Gagiu are de dat explicații cu privire la milioane de lei pe care și le-ar fi însușit ilegal în timpul unor proceduri de executare silită, prejudiciul fiind cauzat Complexului Energetic Oltenia. Conform anchetatorilor, faptele s-ar fi petrecut în ultimii patru ani, până în luna mai 2018.
“În perioada 15 aprilie 2014 – mai 2018, inculpatul Gagiu Nicolae, în calitatea menționată mai sus, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfășurării a șase proceduri de executare silită, a cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA concomitent cu obținerea pentru sine a unui folos necuvenit în cuantum de 5.924.320 de lei.
Concret, deși prin deciziile instanțelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta a transferat și ulterior a retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menționată mai sus. Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui teren ce aparține inculpatului Gagiu Nicolae, precum și asupra celorlalte bunuri (inclusiv sume de bani) prezente și viitoare”, au transmis anchetatorii.

loading...
Loading...

Citește și

Senatorul Iriza și-a tras limuzină de 70.000 de euro! Nume important din PSD, împrumutat de parlamentarul gorjean! Iată ce pensie și indemnizație încasează lunar!

Averea senatorului Scarlat Iriza a crescut considerabil, în cel de-al treilea an de mandat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: