Profesoară cu TBC, la Liceul de Arte din Târgu-Jiu! Alertă, în unitatea de învățământ, 20 de elevi au intrat în contact cu cadrul didactic


O profesoară de muzică de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu a fost diagnosticată cu TBC, de medicii specialiști ai Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Cadrul didactic care s-a simțit rău, nu a mai venit de joi (8 noiembrie) în unitatea de învățământ. Femeia a fost deja internată la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița.

În școală s-a declanșat însă o stare de alertă și sunt elevi care se tem să nu fi fost și ei afectați de boala contagioasă, încă neconfirmată și de unitatea spitalicească din Runcu. Unii au spus în școală că s-au adresat deja unei unități medicale pentru a-și face raze, însă doar 20 de elevi au intrat în contact cu profesoara respectivă. Clasa acesteia a fost deja închisă, iar dacă și unitatea de la Dobrița confirmă diagnosticul, elevii acesteia și toate cadrele didactice ale școlii vor fi verificate medical, pentru a se constata dacă au contactat sau nu boala.

Săptămâna aceasta a debutat cu o stare de incertitudine la Liceul de Arte din Târgu-Jiu după ce conducerea școlii a fost informată că una dintre profesoarele unității educaționale ar suferi de TBC. Directorul Daria Haidău a luat imediat măsuri și a trimis profesoara la analize. Boala a fost confirmată marți de medici ai spitalului de la pasarelă, iar pacienta a fost trimisă imediat la sanatoriul de la Dobrița.

Clasa închisă!

Directorul instituției de învățământ ,Daria Haidău, a luat însă măsurile care se impun, a închis clasa profei bolnave și a informat poliția că are o subalternă suspectă de TBC.
IPJ Gorj s-a autosesizat urmare a întrebărilor presei și a verificat, ieri, situația de la liceul din Târgu-Jiu. Dacă se vor întruni elementele infracțiunii contra sănătății publice, poliția va lua măsurile care se impun.

Părinții, trimiși cu copii la raze

Dacă răspunsul așteptat de la Dobrița va fi pozitiv, în școală se va face o anchetă de către un organism extern, se va anunța DSP și părinții elevilor vor fi informați să verifice dacă copii lor au contactat sau nu bacilul Koch sau bacilul tuberculozei, ce se transmite pe cale aeriană.
Daria Haidău, directorul Liceului de Arte din Târgu-Jiu, a declarat pentru Gorj-Domino că situația este sub control, a asigurat că s-au luat deja măsurile specifice și a menționat că speră, în continuare că tuberculoza nu a afectat-o pe profesoara unității de învățământ și nici alte persoane din școală.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primar din Gorj cu o casă cât patru! Clădirile se odihnesc în aceiași curte, nu și în declarația de avere

Un primar, patru case renovate în trei mandate, dar, doar una declarată, și o amendă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.