Profesoara de română care cânta la ore revine la catedră! Cadrul didactic execută școala și cere 30.000 de lei


Iulia Rădulescu, cadru didactic la Școala Bengești, dată afară în decembrie după ce părinții elevilor au sesizat că profesoara de română cântă la cursuri și nu respectă programa de învățământ, a câștigat în instanță revenirea la catedră. Rădulescu pretinde școlii 30.000 de lei, salariile restante pe 9 luni, și amenință că va executa unitatea de învățământ.

După mai multe verificări făcute de mai multe comisii, cadrul didactic Iulia Rădulescu a fost dată afară în decembrie din unitatea de învățământ, părinții elevilor spunând că nu își vor mai duce copii la școală dacă profa de română le mai predă acestora. Părinții și-au susținut nemulțumirile cu filmări făcute de copii lor, în care se vede clar că Rădulescu în timpul orelor cânta în loc să predea ori punea elevii să facă același lucru.
Rădulescu a dat în judecată școala iar la proces nu s-a prezentat niciun apărător al unității de învățământ. Pe 4 ianuarie a început procesul Iulia Rădulescu cu Școala Bălcești, iar la al doilea termen instanța i-a dat deja câștig de cauză. Pe 7 martie, instanța de fond ,,admite contestația. Constată nulitatea deciziei nr. 210/04.12.2018 emisă de pârâtă și dispune reintegrarea reclamantei pe postul deținut anterior. Obligă pârâta să plătească reclamantei o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta începând cu data de 05.12.2018 şi până la data reintegrării efective. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Gorj”.
Pe data de 4 iunie, Curtea de Apel Craiova, respinge ca nefondat apelul declarat de Școala Bălcești și îi dă, definitiv, dreptate Iuliei Rădulescu care anunță la locul de muncă că va reveni din septembrie, urmând să execute unitatea pentru salariile restante pe ultimele 9 luni.
Elevii sunt consternați iar părinții revolați că copii lor vor avea parte de aceiași profesoară.
Iulia Rădulescu a predat la liceul auto din Târgu-Jiu până când i s-a desființat postul, acesta mutându-se cu serviciul la Bengești-Ciocadia.

loading...
Loading...

Citește și

Directori menținuți ilegal în funcții la Serviciul de Ambulanța Gorj

Ministerul Sănătății a dat aviz negativ pentru doi dintre directorii Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: