Profesori cu naveta neplătită de aproape un an de zile! Bursele elevilor în stand-by, Primăria motivează că nu are bani


Peste 50 de cadre didactice din municipiul Motru așteaptă de aproape un an de zile să le fie plătită naveta, de autoritățile municipale care motivează de fiecare dată că nu au bani pentru acest lucru. Suma pe care primăria trebuie să o achite instituția se apropie de 200.000 de lei dar problema este fără soluție pentru autoritățile care au găsit însă bani să facă chef de Ziua Vârstnicilor. Elevii așteaptă și ei bursele neacordate din 2016.

Cadrelor didactice navetiste din alte localități decât Motru, conform legii, trebuie să li se deconteze naveta făcută zilnic de la domiciliu spre instituția de învățământ. La Motru nu se respectă regula de mai mult timp, asta spre nemulțumirea profesorilor care au văzut pe site-ul primăriei că instituția are bani, dar organizează evenimente în loc să le achite lor naveta. Dascălii nu au o problemă cu felul în care autoritățile decid să împartă banii publici, până însă la nevoia lor, stabilită de lege, de a le fi achitat drumul spre școală. Mai multe cadre didactice indignate au anunțat că în aceste zile se vor duce peste primarul localității pentru a-și cere banii, chiar din buzunarul edilului local.
Ultima dată, banii pe navetă s-au acordat la finalul lui 2018, și asta pentru o scurtă perioadă de timp. Și atunci profesorii navetiști au făcut presiuni pentru a primii banii pe navetă pe câteva luni.
Dureros este că sunt elevi buni de clasa a VIII-a care termină gimnaziul dar nu au primit bursele care li se cuvin. Nici pentru acest lucru nu există bani, în timp ce pentru alte „investiții” se găsesc. Și părinții sunt gata să vină în ședința de CL Ca să ceartă dreptul cuvenit copiilor lor. Din acest an, legea obligă primăriile să acorde bursele sociale, de merit și de ajutor pentru beneficiarii.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.