Profesorii debutanți NU mai intră în învățământ fără cursuri psihopedagogice finalizate!

f

Cursurile psihopedagogice finalizate sunt obligatorii de anul viitor, pentru oricine dorește să intre în învățământ. Ministerul Educației a pus deja în dezbatere un proiect al metodologiei de mobilitate pentru personalul didactic în anul școlar 2020-2021, care prevede această modificare. Mai mult, toți profesorii angajați în perioada 2012-2019 vor fi verificați.

Până în prezent, candidații care absolviseră învățământul superior aveau dreptul să se angajeze și fără modulul psihopedagogic finalizat, însă cu obligația de a-l finaliza în termen de cel mult un an de la angajarea în învățământ.

Noul proiect de metodologie introducere și ideea de verificare a cursurilor psihopedagogice, de care se vor ocupa inspectoratele școlare. Mai exact, inspectorii vor verifica, până pe 30 ianuarie 2020, dacă profesorii angajați în perioada 2012-2019 au cursuri psihopedagogice finalizate.
Dacă profesorii nu pot face dovada că au finalizat cursurile psihopedagogice până la data verificării, aceștia nu vor mai putea să susțină examenul de Titularizare în învățământ.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.