duminică , 15 decembrie 2019 - 20:57

Profesorii gorjeni ar putea primi mai mulți bani


Profesorii care ies la pensie cu 30 de ani vechime ar putea primi peste 6.000 de euro. Mai exact suma reprezintă o indemnizație de pensionare de 6 salarii medii brute, conform unui proiect de lege depus în Parlament.

Acesta prevede și acordarea a două salarii anual pentru „formare” sau pentru materiale didactice, pentru toți profesorii din sistem.
Proiectul este în consultare publică până pe 8 noiembrie și se va aplica doar dacă va primi vot pozitiv, dacă va fi validat de președintele țării și publicat apoi în Monitorul Oficial.

Personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control se pensionează pentru limita de vârstă, anticipat și anticipat parțial, la data încheierii anului școlar în care împlinește vârsta standard de pensionare sau, după caz, în situația pensiei anticipate și anticipare parțială, vârsta standard redusă cu cel mult 5 ani.

loading...
Loading...

Citește și

Universitatea ”Constantin Brâncuși” Tg-Jiu și-a consolidat poziția în plan internațional!

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a derulat începând cu 13 iunie 2019 și până la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: