Profesorii gorjeni îşi cer drepturile în instanţă

protest-profesori

Cu problema decontării navetei nu se confruntă doar elevii gorjeni, ci şi cadrele didactice din judeţ, care sunt nevoite să facă naveta pentru a ajunge la locul de muncă. Pentru că nu le-a fost decontat transportul, o parte dintre  profesorii gorjeni au hotărât să dea în judecată primăriile care ar trebui să le deconteze transportul.

Potrivit reprezentanţilor Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ (USLI) Gorj, toţi dascălii cărora nu le-a fost decontată naveta vor da în judecată primăriile care ar trebui să asigure decontarea. Conform declaraţiilor preşedintelui USLI Gorj, Constantin Huică, este vorba despre un număr de peste 1.000 de cadre didactice cărora nu li s-au acordat sumele restante de aproximativ un an. „Vom realiza o evidenţă a tuturor şcolilor unde nu a fost decontată naveta, iar în cursul lunii ianuarie vom acţiona în instanţă toate consiliile locale care nu au făcut decontările. În judeţul Gorj sunt peste 1.000 de cadre didactice care au de recuperat banii pentru navetă”, a spus Constantin Huică.

Au hotărâri judecătoreşti, dar nu decontează

În prezent, la nivelul judeţului Gorj există şi primării care deşi au primit deja hotărâri judecătoreşti referitoare la decontarea navetei, nu vor să le aplice pe motiv că nu există fondurile necesare. „Avem câteva consilii locale care deşi au primit hotărâri judecătoreşti pentru decontare, nu au făcut acest lucru”, a spus Constantin Huică.

Ameninţă cu greva generală

Dascălii gorjeni intenționează să intre în grevă generală. În cazul în care aleșii nu vor fi de acord cu solicitările exprimate de cadrele didactice, acestea sunt decise să înghețe anul școlar prin neîncheierea situației școlare. Profesorii sunt dispuși să ia măsuri radicale chiar dacă acest lucru va însemna să le fie afectate salariile pe timpul perioadei în care vor protesta.

loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.