Profesorul care şi-a lăsat toţi elevii corigenţi: Au șanse mari să ia note bune la Bacalaureat!

turceni

Cazul elevilor de clasa a XII-a din Turceni care au rămas corigenți la matematică în prag de Bacalaureat a stârnit numeroase controverse. Dacă mulți dintre cei care au aflat despre această întâmplare s-au grăbit să spună că situația ar fi una fără precedent și că de vină pentru acest lucru ar fi exclusiv profesorul de matematică, există și persoane, printre care inclusiv elevii cu pricina, care susțin contrariul.

Semestrul I s-a terminat într-un mod neplăcut pentru toți cei 30 de elevi ai clasei a XII-a din cadrul Liceului Tehnologic Turceni. Aceștia au rămas corigenți la matematică, deși peste doar trei luni vor susține examenul de Bacalaureat. Cel care a „creat” această situație este profesorul de matematică Ion Pasăre. În dorința de a-și trezi elevii la realitate și de a-i motiva pe aceştia să învețe pentru examenul din această vară, dascălul s-a văzut nevoit să recurgă la această măsură. Niciunul dintre elevi nu a avut reproșuri pentru măsura luată de către cadrul didactic. Ba mai mult, aceștia au „pus burta pe carte”, iar rezultatele s-au văzut nu doar la matematică, ci și la celelalte discipline. „Elevii au semestrul II la dispoziție pentru a-și îndrepta situația școlară. Prioritatea lor pe semestrul I nu a fost cartea. Au luat note pe ce au lucrat. Nu e nicio răzbunare la mijloc. Niciun elev și niciun părinte nu au avut reproşuri, am încheiat situația școlară cu ei lângă mine. Acum am observat o mare schimbare la ei. În semestrul I făceam pregătirea cu ei marțea și veneau doar 6-7 elevi, acum vin 23-26 de elevi. Au conștientizat cum stau lucrurile și se văd rezultatele și la celelalte discipline. Nu mai știam cum să îi fac să învețe, cum să îi motivez. Faptul că au rămas corigenți a fost ca un duș rece pentru ei!

100% promovabilitate la Bac

Profesorul Ion Pasăre se așteaptă ca și anul acest Bacalaureatul să îi aducă rezultate la fel de bune ca anul trecut. Acesta susține că în cei 31 de ani de când  le predă elevilor, niciodată nu a avut elevi care să nu promoveze acest examen la materia sa. „După simulare, am avut o discuție cu ei și au zis că vor și se așteaptă la note bune, m-aș bucura foarte mult să fie așa. În două săptămâni terminăm materia și până la sfârșitul anului ne vom ocupa exclusiv de recapitularea materiei pentru Bacalaureat. Eu cred că această clasă nu e o clasă de «tâmpiți», cum spunea cineva. În clasa a IX-a, 29 dintre ei au fost corigenți pe toamnă. Le-am promis că, dacă învață, trec. Jumătate din clasă au șanse mari să ia note bune la Bacalaureat. Anul trecut de promovabilitatea la acest examen a fost de 100%. În 31 de ani de carieră nu am avut elevi care să nu ia Bacul”, a declarat Ion Pasăre.

Loading...

Citește și

Distribuție Oltenia – acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice

Distribuție Oltenia a organizat un număr de 4819 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.