Profeţiile CRUNTE ale părintelui Iustin Pârvu cu privire la începerea celui de-Al Treilea Război Mondial

TRADITII-parintele_iustin_parvu

Noi nu ne-am sprijinit niciodată nici pe puterile Americii, nici pe puterile Rusiei și în nicio putere din lumea aceasta, decât numai în acoperământul Maicii Domnului, spunea părintele Iustin Pârvu.

Părintele Iustin Pârvu spunea să nu ne bizuim pe nimeni în cazul unui război mondial, scrie bzi.ro. „Sigur că și noi vom fi implicați, pentru că statele acestea mari își protejează întotdeauna teritoriul și nu deschid un câmp de luptă pe terenul lor. Îl deschid pe la români, pe la bulgari și alte state mai puțin însemnate în ochii lor. Ei intervin doar când au un interes anume. Să nu credem că ne vrea cineva binele, să ne ocrotească pe noi vreun stat. Păi, cât de greu s-a făcut unitatea aceasta a noastră, a românilor, că ne-au sfâșiat și ungurii și rușii? Ei nu au niciun interes ca noi să fim independenți și puternici”, a spus Iustin Pârvu.

Semne de la Dumnezeu care prevestesc începerea războiului

„Dragii mei, eu nu spun că acum sau mai târziu începe sau nu războiul, pentru că, de altfel, creștinul trebuie să fie mereu pregătit pentru sfârșitul său. Dar atunci când Dumnezeu arată semne clare prin care ne anunță cumva să ne pregătească, iar noi nu le luăm în seamă, înseamnă că am ajuns la o nebunie a patimilor în care nu mai distingem ce e bine de ce e rău. Orbirea patimilor în care e cuprinsă aceasta generație este așa de mare încât nici dacă văd bombardamente sub nasul lor, nici atunci nu pot lua aminte la ei înșiși, ca să se pocăiască. Pentru că Domnul a închis ochii lor ca să nu vadă și urechile lor ca să nu audă. Aceasta datorită obișnuinței lor în patimi. Îmi aduc aminte și pe vremea mea, în timpul celui de al doilea război mondial, noi eram în linia întâi și luptam față-n față cu inamicul, înfruntând moartea, iar în spatele nostru la un kilometru se petrecea și se chefuia într-o nebunie; țăranul murea cu sticla de țuică sub pat. Era parcă o nebunie, ofițeri împreună cu fermieri, armata, ostașii, toți o țineau într-o chefuială și puțini se gândeau la sufletele lor, cum să se pocăiască măcar în al 11-lea ceas. Acum gândesc la fel: preferă să mai chefuiască și să se mai distreze încă o dată decât să cugete la moarte. Așa, după cuvântul Scripturii, fiecare în ce patimă e prins de aceea e stăpânit. Și chiar de vom vedea foc peste noi, tot nu vom avea puterea de a ne pocăi. Fiecare în ce a rămas, aceea cugetă: unul la sticla cu băutură, altul la friptura de pe plită, altul la coroana lui, iar alții nici macar nu au capacitatea să se mai gândească, la o așa împietrire sufletească ajungând. Fiecare este stăpânit de patimile lui, iar cel care nu s-a luptat cu ele din timp, acela nu va găsi ajutor dumnezeiesc în vreme de prigoană. De aceea, Dumnezeu ne dă semne ca să venim în noi înșine și să ne pocăim. Să mergem la duhovnici să ne spovedim, să fim împărtășiți cu trupul și sângele lui Hristos care să ne dea puterea de a căuta viața cea veșnică. Așa că atunci, așa e și acum: în față mirosea a pușcă, în spate a crâșmă. Am ajuns la o așa stare de lucru încât toate aceste nebunii nu le mai poți opri. Mânia lui Dumnezeu va veni asupra noastră spre a ne aduce la pocăință”, spunea părintele Iustin Pârvu.

Pericolele

„Asupra României se abate exact același pericol ca în secolul precedent. Vecinii noștri vor să ne sfâșie în bucăți: Ungaria să ia Ardealul, Rusia Moldova. …Dumnezeu va îngădui să fim sărăciți, să fim dați pe mâna altor popoare, pentru că noi nu am știut să cultivăm via acestui neam și va lua via și o va da altor lucrători care vor aduce roadă. Un conducător, fiu al Bisericii, nu se aliază niciodată cu păgânii, sau împotriva unor state ortodoxe. Îl vedeți pe Ștefan cel Mare, pe Mihai Viteazul sau pe Constantin Brâncoveanu aliindu-se cu turcii? Asta înseamna să îți vinzi credința și neamul. Nu că ceilalți ar fi mai ortodocși. Pentru că rușii, vă mai povesteam eu, din războiul trecut, tocmai de Paști ne atacau sau de sărbătorile mai importante, chiar dacă era o convenție între noi să nu atacăm în perioada sărbătorilor. Dar atunci Rusia era sub stăpânire atee, bolșevică. Acum însă totul este dirijat din umbră și se urmărește de fapt un război împotriva statelor ortodoxe… Înainte veneau directivele de la Moscova, acum vin de la Europa centrală. Ce ne dă nouă Europa? Ne dă sărăcie, ne dă mizerie, globalizare, otravă. Europa pentru noi e mormântul Ortodoxiei, Europa pentru noi este moartea noastră și spirituală și materială. Noi nu avem nevoie de Europa aceasta, care s-a transformat în noul socialism… Noi avem impresia că Europa are un sistem democratic la bază, dar Europa este tot sovietizată, o Europa sovietică. Este același mare lagăr sovietic al Moscovei decât cu altă șapcă, iar dincolo, în Occident, avem de-a face cu lagărul capitalismului. Noi nu trebuie să facem parte din această Uniune Europeana, ce se vrea o nouă Uniune Sovietică. Aceste uniuni doresc o globalizare a statelor, ce ascund un plan dictatorial, de a se ajunge la bancă unică, la monedă unică, pentru a îngrădi cetățeanul, pentru a centraliza puterea spre instaurarea noii ere!”, spunea părintele Pârvu în înțelepciunea sa

Sprijin, doar de la Dumnezeu

„Dragii mei, noi nu ne-am sprijinit niciodată nici pe puterile Americii, nici pe puterile Rusiei și în nicio putere din lumea această decât numai în acoperământul Maicii Domnului și sub oblăduirea puterilor cerești. Noi parcă am prevăzut întotdeauna cuvintele Psalmistului: „Nu vă nădăjduiți spre boieri, spre fiii oamenilor în care nu este mântuire”. După experiența pe care acest neam a avut-o de milenii aici, noi am rămas întotdeauna pe calea de mijloc a credinței și pe ea am mers, fără sprijinul acesta omenesc, și nu am avut străini de partea noastră. Ne-au promis și nu ne-au ajutat cu nimic. Dimpotrivă, au uneltit împotriva noastră cât s-a putut ca să ne distrugă din ce în ce mai mult, dar nu le-a fost cu putință. Pentru că o Europă strategică nu se poate lipsi de cuvântul sfânt al României. Aici s-au izbit toate forțele Răsăritului, de apărarea naturală a Carpaților răsăriteni; iar aici în ’44 am fost martor ocular cum s-au măcinat toate puterile fiarei din Răsărit până ce a venit trădarea de la Yalta și Malta. Rușii nu intrau la noi în tara dacă nu era trădarea. Ca de obicei, în toate împrejurările, cuceririle mari n-au stat în forța armelor, ci în forța trădărilor, a vânzărilor. Eu am crezut dintotdeauna că în apărarea noastră vin mai puțin armele, decât orice alte posibilități. Noi avem arma Duhului Sfânt, avem sabia Duhului care ne ocârmuiește, ne pune în lumina și mărturisirea adevărului. …Să știți că noi putem fi străjerul Europei. O Europă fără o Românie nu poate exista. Ortodoxia noastră românească a rămas cam singură de strajă, în splendoarea ei de demnitate și prestigiu. Așa că: străjuiți bine! Neamul acesta nu și-a pierdut încă seva”, a spus părintele.

Sursa: http://www.efemeride.ro/profetiile-crunte-ale-parintelui-iustin-parvu-cu-privire-la-inceperea-celui-de-al-treilea-razboi-mondial

Loading...

Citește și

Tradiții, superstiții și obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului. Află ce nu trebuie să faci în această zi!

Sfânta Maria este sărbătorită, în fiecare an, la 15 august. Popular, Adormirea Maicii Domnului este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: