Profit cu minus, adus de un arheolog Muzeului Județean Gorj! A încasat un salariu anual de 45.600 de lei, dar a produs doar 8800 de lei


Muzeul Județean Gorj a fost în pierdere prin angajare, în perioada mai 2017-mai 2018 a unui arheolog prestator de servicii care a fost plătit de instituția publică, lunar, cu 3800 de lei brut. Gheorghe Calotoiu care a încasat pe acest contract 45.600 de lei a produs, în schimb, într-un an de zile, pentru instituția de cultură doar 8800 de lei, fapt care denotă că muzeul aflat în subordinea Consiliului Județean a fost păgubit cu o sumă de 36.800 de lei. În ciuda pierderii evidente în documente, lui Calotoiu i s-a întocmit un nou contract, iar muzeul și-a mai angajat un arheolog, deoarece primul nu a putut să facă față cerințelor instituției.

Fostul director adjunct al Muzeului Județean „Al. Ștefulescu” s-a pensionat în jurul anului 2015. În ciuda faptului că încasează o pensie bunicică, actualul director a apelat la serviciile acestuia, chiar dacă, în cifre, ajutorul oferit de colaboratorul pensionar, este păgubos pentru instituția publică de cultură. Dacă mai punem la socoteală că demersul încalcă drepturile altor persoane la muncă, întrucât acest post nu figurează în organigrama muzeului județean, tragem concluzia că în cauză apare o formă mascată de angajare, care se sustrage ușor inspecției muncii întrucât nu se poate cerceta un contract de prestări servicii pe perioadă determinată.
Și astfel, anual, pensionarul Calotoiu rămâne agățat de muzeul județean, cu un salariu mare, ce îi completează, în dauna instituției, venitul lunar. Asta, în condițiile în care, banii primiți de Calotoiu sunt publici.

Unu plus unu egal doi!

Cu toate acestea, respectivului, în luna mai a anului trecut, când i-a expirat contractul păgubos de muncă cu muzeul, i s-a făcut rapid altul, care este in vigoare la acest moment.
Demonstrând încă o dată că munca lui Calotoiu este insignifiantă pentru muzeu, deși acesta încasează lunar 3800 de lei bani publici, conducerea muzeului a decis să mai facă o angajare similară, readucându-l astfel în activitate pe Vasile Marinoiu, fost director al instituției. Marinoiu, și el pensionar, va fi plătit mai bine decât Calotoiu, urmând să se ocupe de degrevarea unor terenuri de sarcini arheologice, necesare conductei de gaze BRUA ori viitoarelor artere rutiere moderne.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Hoții! La pușcărie cu ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.