Prognoza meteo pentru perioada 24 septembrie-7 octombrie

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni, 24 septembrie, prognoza meteo pentru perioada 24 septembrie – 7 octombrie, astfel că putem afla cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării. Astfel, potrivit meteorologilor,vin ploile de toamnă și temperaturile maxime scad drastic, chiar și cu 10 grade Celsius, în următoarea perioadă.

Prognoza meteo pentru perioada 24 septembrie – 7 octombrie în BANAT

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme rece, cu abateri termice negative semnificative față de mediile multianuale, cu maxime de 14…17 grade și minime de 3…8 grade, mediat regional.
O creștere de temperatură este de așteptat pentru perioada 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat de normal.
Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul sau ușor mai mici decât cele specifice începutului de octombrie, în special în privința valorilor diurne.
Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozată pentru perioada 2-6 octombrie.

Prognoza meteo pentru perioada 24 septembrie – 7 octombrie în CRIȘANA

Intervalul va debuta cu o vreme mult mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu maxime de 12…16 grade și minime de 2…7 grade, mediat regional. O creștere de temperatură va fi în perioada 28 – 30 septembrie, atunci când regimul termic va deveni apropiat de normal.
Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul sau ușor mai mici decât cele specifice începutului de octombrie, în special în privința valorilor diurne.
Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozată după data de 29 septembrie și în special în perioada 2-6 octombrie.

Prognoza meteo pentru perioada 24 septembrie – 7 octombrie în TRANSILVANIA

Începutul intervalului va fi caracterizat de o vreme rece, cu abateri termice negative semnificative față de mediile multianuale, cu maxime de 11…16 grade și minime de 0…5 grade, mediat regional – valori nocturne negative fiind de așteptat în zonele depresionare, unde se forma brumă.
O creștere de temperatură va fi în perioada 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat de normal.
Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul sau ușor mai mici decât cele specifice începutului de octombrie, în special în privința valorilor diurne.
Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozată în jurul datei de 29 septembrie și pentru perioada 2-6 octombrie.

Prognoza meteo pentru perioada 24 septembrie – 7 octombrie în MARAMUREȘ

Intervalul va debuta cu valori termice mult mai scăzute decât cele obișnuite în această perioadă din an, cu maxime de 12…15 grade și minime de 2…6 grade, mediat regional – în depresiuni fiind posibile valori nocturne în jurul a 0 grade și condiții de brumă.
O încălzire a vremii este estimată pentru perioada 28 – 30 septembrie, când temperaturile vor deveni apropiate de normal.
Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra valori în jurul și chiar ușor mai mici decât cele specifice începutului de octombrie, în special în privința valorilor diurne.
Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozată după data de 29 septembrie, cu precădere în perioada 2-6 octombrie.

Prognoza meteo pentru perioada 24 septembrie – 7 octombrie în MOLDOVA

Intervalul va debuta cu un regim termic caracterizat de valori mult mai mici decât cele climatologic specifice, astfel că maximele se vor situa în ecartul mediu de 13…17 grade, iar minimele de 2…6 grade.
După un scurt interval de încălzire, ce se va concretiza în temperaturi în jurul celor normale, va urma o perioadă cu variații de la o zi la alta, regimul termic menținându-se totuși în general apropiat de mediile multianuale.
Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în jurul datei de 29 septembrie și din nou în intervalul 2-6 octombrie.

Prognoza meteo pentru perioada 24 septembrie – 7 octombrie în DOBROGEA

Intervalul 25-27 septembrie va fi caracterizat de o vreme mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an, cu maxime de 15…18 grade și minime de 6…10 grade, mediat regional.
O creștere de temperatură este estimată pentru perioada 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat și ușor peste cel normal.
Pentru cea de-a doua săptămână, deși vor fi posibile variații de la o zi la alta, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul celor specifice începutului de octombrie.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 29 septembrie – 4 octombrie.

Prognoza meteo pentru perioada 24 septembrie – 7 octombrie în MUNTENIA

În intervalul 25-27 septembrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor valori termice mult mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă din an, cu maxime de 14…19 grade și minime de 3…8 grade, mediat regional – valori nocturne în jurul a 0 grade fiind posibile la mijlocul săptămânii în zona subcarpatică unde vor fi condiții de brumă.
O creștere de temperatură este estimată pentru zilele de 28 și 29 septembrie când regimul termic va deveni apropiat de normal și posibil chiar ușor mai ridicat.
Ulterior, sunt de așteptat variații termice de la o zi la alta, totuși probabilitatea pentru menținerea temperaturilor într-un ecart mediu apropiat de cel climatologic specific va fi relativ ridicată.
Estimările prognostice indică o creștere a probabilității pentru ploi locale în perioada 29 septembrie – 4 octombrie.

Prognoza meteo pentru perioada 24 septembrie – 7 octombrie în OLTENIA

Perioada 25 – 27 septembrie va fi caracterizată de o vreme mai rece decât ar fi normal în ultima decadă a lunii septembrie, cu maxime de 16…19 grade și minime de 3…6 grade, mediat regional -valori nocturne în jurul a 0 grade fiind posibile la mijlocul săptămânii în zona subcarpatică unde vor fi condiții de brumă.
O creștere de temperatură este estimată pentru intervalul 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat de cel normal.
Pentru cea de-a doua săptămână, deși vor fi posibile variații de la o zi la alta, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul celor specifice începutului de octombrie.
Condițiile de ploaie vor fi reduse în cea mai mare parte a intervalului de referință, totuși estimările indică o probabilitatea mai ridicată pentru ploi locale în jurul datei de 29 septembrie și în perioada 3 – 5 octombrie.

Prognoza meteo pentru perioada 24 septembrie – 7 octombrie LA MUNTE

Intervalul de referință va debuta cu o vreme în răcire, caracterizată de valori de temperatură sub cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 4…9 grade și minime negative în toate masivele montane.
Încălzirea vremii din intervalul 28-29 septembrie se va concretiza prin temperaturi apropiate de cele climatologic specifice.
Ulterior, deși sunt de așteptat variații termice de la o zi la alta, probabilitatea pentru menținerea temperaturilor într-un ecart mediu în jurul celui obișnuit la început de octombrie va fi relativ ridicată.
Ploi slabe, locale, vor fi la începutul intervalului de referință, când, la peste 1800 m altitudine, pot apărea precipitații mixte.
Apoi, probabilitatea să plouă în majoritatea masivelor va fi mai ridicată în jurul datei de 29 septembrie și în perioada 2-5 octombrie.

loading...
Loading...

Citește și

Alertă cibernetică în toate spitalele din România. Sistemul informatic a fost atacat

Alerta cibernetică în toate spitalele, după ce sistemul informatic a fost atacat de un virus. În acest …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: