Program de „after school” din bani europeni pentru elevii din zone defavorizate


Din septembrie elevii din zonele defavorizate vor fi beneficiarii unui proiect din fonduri europene de tip „after school”. Guvernul a anunţat un proiect-pilot, în urma căruia beneficiarii vor fi elevi care provin din zone defavorizate şi familii dezavantajate, copii care sunt expuşi riscului de abandon şcolar.

Copiii care provin din familii defavorizate vor fi sprijiniţi de stat să continue studiile şi să înveţe mai bine. Proiectul se adresează elevilor de până în clasa a patra, care provin din medii dezavantajate. Pentru fiecare elev înscris, Ministerul Educației ar urma să aloce 200 lei în plus la bugetul acordat şcolilor. Copiii care au dificultăţi de învăţare vor primi un sprijin suplimentar şi, în plus, îşi vor face temele supravegheaţi de profesori însă programul „Școala după școală” nu presupune doar asta, ci şi activităţi recreative.
„Școala după școală” este un program pilot, ce ar urma să înceapă din septembrie 2020. În present, programul se desfăşoară în mai multe şcoli din ţară.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.