Programul COMPLET al evenimentului „Salonul de iarnă al artelor populare” organizat în Gorj

Școala Populară de Artă Târgu Jiu, instituție subordonată Consiliului Județean Gorj, organizează în luna februarie a fiecărui an „Salonul de iarnă al artelor populare”.

În mai multe localități de pe meleagurile gorjenești au loc expoziții de meșteșuguri tradiționale, dar și spectacole folclorice oferite de cursanții secțiilor externe.

Evenimentele se vor desfășura în perioada 11 – 22 februarie, după cum urmează:

  • La Atelierul de țesături din Stroiești, marți, 11 februarie, cu începere

de la ora 13:00, veți putea admira o expoziție de țesături-cusături, care va cuprinde lucrări ale cursanților, coordonați de meșter Liliana Arapu. De asemenea,  va avea loc un spectacol de dansuri populare,  sub coregrafia doamnei Rodica Pițigoi.

  • Luni, 17 februarie, ora 12:00, Căminul Cultural Bălcești,  va fi gazda

unui spectacol susținut de grupul vocal folcloric, coordonat de intructor Cătălin Roșoiu, care  a pregătit un program folcloric autentic gorjenesc.

  • Marți, 18 februarie, cu începere de la ora 13:00, la Căminul Cultural

Crasna va avea loc expoziția de sculptură a cursanțiilor, coordonați de meșter Nicolae Rotaru. Expoziția este însoțită de un program  artistic, susținut de către grupul vocal folcloric, coordonat de doamna Elena Balan.

  • Sâmbătă, 22 februarie, ora 13:00, Căminul Cultural din Dragotești își

va deschide larg porțile și vă așteaptă la un spectacol folcloric, oferit de cursantii claselor de nai, grup vocal folcloric, fluier și dans popular, sub indrumarea prof. dr. Ștefan Popescu  și instructorilor: Bianca Mitroi, Petre Păsărescu, Mihai Păsărescu, Ion Tănăsoiu și Valeriu Zorzon.

Invităm toți iubitorii de cultură, tradiție și frumos la aceste manifestări organizate de instituția noastră, în parteneriat cu  Primăriile și Consiliile Locale Arcani, Bengești-Ciocadia, Crasna și Dragotești.

Loading...

Citește și

Distribuție Oltenia – acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice

Distribuție Oltenia a organizat un număr de 4819 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.