Programul Festivalului de colinde „Colindăm, Doamne, Colind”

Festivalul de colinde „Colindăm, Doamne, Colind”- Ediţia I
Polovragi – 26 decembrie 2019- ora 18.00

CJCPCT GORJ, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Polovragi, se constituie în promotorul sărbătorilor creştine ce marchează lunile decembrie şi ianuarie. Festivalul şi-a propus să revigoreze tradiţia creştină din zona de sub munte a Gorjului, să aducă în actualitate vechile colinde care au marcat copilăria multora dintre noi. Colindele cântate de copii devin repertoriul lor în preajma sărbătorilor de Crăciun. Organizatorii doresc să atragă cât mai mulţi colindători copii din localităţiile învecinate comunei Polovragi, care alături de cei mai în vârstă, vor întinde un arc peste timp în lumea de poveste a satului, când uliţele în prag de sărbătoare răsunau de colindători. Alături de frumoasele colinde se vor promova şi costumele populare, unele cu o vechime ce trece de Centenar, ce au întregit tradiţia. Dorim ca prin acest festival, ca şi prin alte manifestări de gen, să se cultive dragostea pentru costumul popular, pentru îmbrăcarea lui la sărbători ca pe un strai de sărbătoare.


Manifestarea se adresează grupurilor de copii din cadrul școliilor din localităţiile participante, desfăşurându-se pe trei secţiuni, premiile fiind acordate de CJCPCT GORJ.
Secțiunile festivalului sunt: Grupa Prichindel, Grupa claselor I – IV și Grupa claselor V-VIII.
“Colindele sunt cântece tradiționale pe care îngerii le-au cântat la ivirea mântuitorului. Și pentru că îngerii își au locul în ceruri, a rămas ca aceste colinde să fie cântate de îngerii de pe pământ, care se cheamă copii și cărora am vrea să le mulțumim din tot sufletul că există și pentru că încearcă să ducă mai departe tradiția aceasta extraordinar de frumoasă”, spunea managerul Ion Cepoi la a șaptea ediție a Festivalului de colinde de la Târgu Cărbunești, manifestare adresată tot copiilor.
Primăria şi Consiliul local Polovragi în calitate de partener, va pune la dispoziţie pentru organizarea festivalului spaţiul şi sonorizare necesare desfăşurării manifestării, şi anume Sala de Spectacole a Căminului Cultural Polovragi.
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, care își încheie seria evenimentelor culturale pe anul 2019 cu acest Festival, vă urează sărbători fericite și liniștite alături de cei dragi sufletului dumneavoastră și vă așteaptă dacă timpul vă permite la prima ediție a Festivalului „Colindăm, Doamne, Colind” la Polovragi.

Loading...

Citește și

CJCPCT Gorj ’52

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează vineri 28 februarie 2020 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.