miercuri , 11 decembrie 2019 - 10:26

Proiect de 15.000 euro, la Bîlta

bilta

Liceul Tehnologic „General Constantin Şandru”, din satul Bîlta al comunei Runcu, derulează, în perioada 1 august 2013-31 iulie 2015, Proiectul Multilateral Comenius „L`Europe est servie“, finanţat de Comisia Europeană, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Valoarea totală a proiectului este de 15.000 de euro şi va fi implementat în localitatea Runcu. Potrivit profesorului Ionela Sulea, de la Liceul Bîlta, partenerii europeni sunt 4 licee din Franţa, Italia, Polonia şi Grecia, iar partenerii locali: Consiliul Local Runcu, Pensiunile Casa Bella şi Casa din Pădure, din localitatea Runcu, și Restaurantul Rebecca din Târgu-Jiu. Obiectivele proiectului sunt de a crea prietenii între elevii români şi străini şi de a face un schimb de experienţă între tradiţiile şi obiceiurile gastronomice ale ţărilor participante. Prima activitate locală se va desfăşura în localitatea Runcu, la Pensiunea Casa Bella, unde elevii vor pregăti un meniu festiv cu specific românesc. În perioada 13-18 ianuarie, 3 dintre profesorii participanţi la proiect (director adjunct Giorgi Daniel, profesorii Sulea Ionela și Tutilă Ion), împreună cu 6 elevi ai Liceului Tehnologic Bîlta, se vor deplasa în Cuneo, Italia, și vor lua parte la întâlnirea cu partenerii proiectului. Celelalte activităţi se vor desfaşura în Polonia şi Grecia, iar în data de 9 mai 2015, la Strasburg, în Franţa, se va prezenta meniul european realizat în cadrul proiectului „L`Europe est servie”.

loading...
Loading...

Citește și

DISCUŢII privind realizarea unui SPITAL MUNICIPAL la Târgu-Jiu

Marcel Romanescu a prezentat, marţi, într-o conferință de presă, noutăţile legate de noi investiţii în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: