Proiect INEDIT al unor tineri talentați: Ciocîlteul lui Brâncuși

Remus-Radvan-CUFIR

Un grup de tineri (Remus Rădvan din Târgu-Jiu, Rareș Mateescu din Deva, Andrei Mimiș din Severin și Gabriela Czifra din Timișoara n.red.) au demarat un proiect alternativ, prin care își propun să realizeze o operă tribut adusă lui Constantin Brâncuși. Inițiativa lor vine ca un răspuns pentru cei ce privesc dincolo de campania „Cumințenia Pământului”, pentru cei ce cred în valorile românești autentice. Ciocîlteu este un sinonim pentru cui, dar și pentru pionul care ține fixat în jug proțapul.
Remus-radvan-2

Cei patru tineri fac parte din Comunitatea Artistică Cufir și sunt specializați în tehnica „string art”. Practic, ei leagă ața în jurul a sute/mii de cuie bătute într-o placă de lemn. La realizarea operei de mari dimensiuni vor fi folosite 7.000 de cuie și 20 de km de ață. Pentru a obține finanțarea necesară, tinerii artiști vor scoate la licitație 1.876 de cuie, cifra simbolizând anul nașterii marelui artist și apelează la români să devină un cui metaforic, parte integrală din lucrarea artistică. Persoanele care vor să se implice în campania tinerilor pot dona, 10 lei pentru a deveni un cui și pentru a fi uniți printr-un liant aparent sensibil – un fir de ață, conturând întregul – imaginea tribut. „Donațiile se vor face pe platforma www.crestemidei.ro Campania va dura trei săptămâni, iar după această etapă, pe 19 septembrie, vor scoate la lumină opera realizată, atât fizic, în diferite locații din București, îndrumând curioșii să își facă un selfie cu Brâncuși și să doneze, dar, mai ales printr-un video care va cuprinde întreg procesul de producție a operei, în diferite locații simbolice din Gorj, alături de o poveste care să transmită un mesaj de unitate românilor”, transmit reprezentanții Comunității Artistice Cufir.

Opera celor de la Cufir va fi scoasă la licitație

CUFIR
La finalul lunii septembrie, opera va fi scoasă la licitație, iar întreaga sumă obținută va fi donată pentru achiziția operei devenită simbol, Cumințenia Pământului. „Vom face o treabă minunată cu acest proiect. Noi ne-am propus de acum două luni de zile să ne implicăm în această campanie. Am vrut să arătăm că te poți implica! String Art este tehnica prin care ne-am propus să realizăm o operă tribut lui Constantin Brâncuși. Vrem să fie o operă la care să contribuie toți românii, să arătăm că împreună putem reuși. Să fim împreună pe aceeași placă! Ne imaginăm românul ca pe un cui, metaforic, individual este puternic, dar pe perioada campaniei pentru Cumințenia, românii au fost precum niște cuie disipate. Românii care vor să doneze pentru Cumințenie, pot dona, pot cumpăra un cui. Cine donează minim 10 lei, va avea numele său pus pe spatele plăcii de lemn, pentru 50 de lei va primi o vedere cu opera finală, pentru 400 de lei vor primi tablouri suvenir cu diferite opere ale lui Brâncuși. De asemenea, cele cinci ciocane pe care le vom folosi a baterea miilor de cuie, vor fi date celor care donează. Opera finală va fi dezvăluită la Târgu-Jiu. O vom expune și la Craiova și la București, pentru ca românii să o vadă, să își facă poze cu ea și să doneze. La finalul campaniei, opera va fi scoasă la licitație și toți banii vor fi donați tot către Cumințenie. Este de două ori mai important să ne uităm la viitorul nostru! Colegii mei s-au implicat în această campanie”, a spus Remus Rădvan, târgujianul implicat în proiectul tinerilor de la Cufir.loading...
Loading...

Citește și

Spectacol caritabil pentru un tânăr de 21 de ani din Târgu Jiu. Mai mulți artiști vor fi prezenți

Luni 16 decembrie începând cu ora 19:00 Colegiul Național „ Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: