duminică , 15 septembrie 2019 - 17:53

Proiect măreț pentru operele lui Brâncuși


Ansamblul monumental „Calea Eroilor“ va fi monitorizat de o firma specializată. Primăria municipiului Târgu-Jiu a încheiat un contract cu firma Credi Design pentru întocmirea unui proiect de întreţinere şi restaurare a Ansamblului monumental „Calea Eroilor“, care cuprinde Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutulu şi Coloana „Fără de Sfârşit”. Societatea care se ocupă de acest proiect a realizat şi planul de refacere a Arcului de Triumf din Bucureşti.

„Este pentru prima dată în istoria ansamblului când se pune la punct un proiect de o asemenea amploare. Nu uit faptul că de-a lungul timpului s-au făcut lucruri bune, dar şi mai puţin bune, dar de data aceasta strategia va fi una temeinică, bazată pe cercetări ştiinţifice, iar urmărirea în timp se va face de către cercetători cu un plan riguros de raportări. Specialiştii vor stabili timpul de intervenţie, cu ce materiale se va interveni”, a declarat Doru Strâmbulescu.
Proiectul va fi prezentat Ministerului Culturii pentru a fi avizat, după care autorităţile din Târgu-Jiu speră să obţină fondurile necesare în vederea efectuării lucrărilor. Acesta va fi finalizat până la finalul acestui an. Valoarea contractului încheiat cu Primăria Târgu-Jiu se ridică la 130.000 de lei.

loading...
Loading...

Citește și

Festivalul pastoral „Coborâtul oilor de la munte” sărbătorit în acest weekend! Zeci de artiști vor urca pe scenă!

Sărbătoare mare în comuna Baia de Fier în acest weekend. Autoritățile locale și județene organizează …

5 comentarii

 1. În fiecare an restaurați operele, în fiecare an scoateți sute de mii de euro din buget și operele tot în vânt și ploaie stau. Acum ați mai găsit o firmă care vă va lua banii și nu va face nimic. De ani de zile râcâiți operele , le dați cu substanțe, ba ați mai spălat și Poarta Sărutului cu jetul de apă . Ca să nu mai spun de scrijelirea Coloanei Infinitului cu paznicul acolo. Nu am văzut în viața mea atâta prostie și lipsă de cultură! Uitați-vă la Barcelona. A avut un amărât de sculptor Gaudi , care a făcut niște opere indoielnice . Cu toate astea datorită efortul de publicitate al autorităților , milioane de turiști vin anual ca să îi vadă operele. Barcelona a ajuns astfel atât de bogată de pe urma lui Gaudi că a dorit ruperea de Madrid. Iar voi aveți pe Brâncuși și vă dați cu stângul de dreptul de zeci de ani. Brîncuși , care ajuns să fie studiat la Universitățile de Artă din America. Voi îi spălați operele cu apă.. Ce rușine!

  • “ …. nu am văzut in viața mea atâta prostie si lipsa de cultura, închei citatul” 😜Stai pe aproape, Nana! Ori nu esti din Gorj, sau nu locuiești in Romania! Putintica, răbdare! Ne subestimezi, monser! Chiar ca putem mai mult!Citeste titlu 😜😝😜😝! PROIECT MĂREȚ , cu operele ….nu-i scriu numele Titanului, ca-l murdăresc alături de un dobitoc care crede ca niște leduri, baluștri, ceva mana curenta de inox, nu Cârciumaru &Co , v-or ÎMBUNĂTĂȚII imaginea operelor! Hai ba, ca putem! Este ca sunt neterminate? Ne-a lăsat noua, urmașilor lui dreptul de a folisii briceagul, dalta sau ciocanul ! Sictir Matei!

   • Elena tu creca ai baut tuica de comina si ai capu greu si creierul varza .

    • Maaaaai, Matei( alinutzeleiondeionpopiulicaaceiSimamaliga)! Un singur” creca” si e de ajuns sa ne convingi , de ce era de fapt evident! Esti prostovan, alături de alți prostovani , indiferent cate pseudonime va fabricați, debordând de veselie!” I-am zis-o , vere! Ce ne mai radem de poanta asta cu țuica, musai de comina” Sa nu-ti diminuez din merite, ai evoluat de la 2-3 neuroni, te apropii de un pol! Nu pământesc, evident! Ai însăilat doua propoziții,daca nu ai fi folosit nefericitul “ creca” aproape ai fi reușit un silogism! Sictir!

     • E clar , ai mancat comina pe paine . Nu ai mai avut rabdare sa fierbi comina in cazan .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: