Proiecte ale tinerilor, respinse de la finanțare

primaria-tg-jiu_an

Consilierii locali ai CL Târgu-Jiu au propus spre finanțare două proiecte depuse de două ONG-uri care au ca obiectiv activitățile pentru tineret din municipiu. Alte două proiecte asemănătoare au fost respinse de la finanțare, neîntrunind punctajul necesar.

 

Proiectul „IMPACT” al Asociației Regionale pentru Dezvoltare Durabilă și proiectul „Dezvoltare Culturală pentru Tineret-Târgu-Jiu” al Asociației Dorna Tismana au fost propuse spre finanțare de către Primăria Târgu-Jiu. Pentru primul proiect a fost solicitată suma de 13.500 lei, iar pentru cel de al doilea, suma de 4.500 lei. Comisia Consultativă de Evaluare a Proiectelor din cadrul CL Târgu-Jiu a evaluat cele patru proiecte depuse spre finanțare, dar a aprobat doar două, cele mai sus menționate. Fundația Județeană pentru Tineret Gorj depusese spre finanțare poriectul „Centrul de Resurse pentru Informare și Consiliere al Tinerilor; iar Asociația Semănătorul Tismana depusese proiectul „9 ne pasă de Tine(ri)”. Aceste două proiecte nu au putut fi luate în considerare deoarece nu au întrunit minimul de puncte la evaluarea cererii de finanțare conform Regulamentului privind procedura de acordare a sprijinului financiar pentru activitățile de tineret din Târgu-Jiu.

Proiecte pentru promovarea valorilor culturale

Proiectul „Dezvoltare Culturală pentru Tineret” urmărește valorificarea și pregătirea tinerilor și elevilor în arta muzicală prin promovarea și dezvoltarea valorilor culturale în rândul tinerei generații din municipiul Târgu-Jiu și Gorj. „Unul dintre obiectivele acestui proiect este acela de a populariza în rândul tinerilor efectelor muzicii, de a încuraja tinerii să își ocupe timpul liber prin activități muzicale. Există un blog, tmgorj.blogspot.ro, unde sunt promovate tinerele talente”, se spune în prezentarea proiectului. Proiectul „IMPACT” urmărește colaborarea activă pe teremen lung dintre structurile asociative, instituțiile din județ și tineri. Unul dintre obiectivele acestui proiect este acela de a promova informațiile online legate de oportunitățile tinerilor de dezvoltare personală în cadrul unor activități culturale prin intermediul Platformei WEB IMPACT. Se dorește implicarea activă a tinerilor în activități menite să dezvolte spiritul civic al acestora, promovarea ideii de voluntariat și creșterea numărului de voluntari.

Loading...

Citește și

Ce fost LIDER POLITIC din Târgu-Jiu a intrat în AUTOIZOLARE

Ion Săvoiu, fost lider al PMP Târgu-Jiu, fost consilier municipal, este, de la începutul săptămânii, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.