Proiectul cu cea mai mare finanțare europeană, semnat de edilul din Târgu Jiu


Primarul Municipiului Târgu Jiu a fost joi, 12 decembrie la Craiova pentru a semna unul dintre proiectele cu cea mai mare finanțare din fonduri europene. Este vorba de reabilitarea, modernizare și extinderea sistemului de transport public în comun prin troleibuz. Valoarea proiectului depăsește suma de 100.000.000, 00 lei. Edilul nu a mers singur, ci însoțit de noul director al Societății Transloc, Mihai Paraschiv.

„Am fost astăzi la Craiova, alaturi de noul director al societății TRANSLOC, Mihai Paraschiv, și am semnat pentru cea mai mare finanțare din fonduri europene din câte am avut până acum la Târgu Jiu – aproximativ 24 de milioane de euro (109.680.249,72 lei)! Primim această finanțare cu brațele deschise pentru că modernizează nu numai transportul în comun din municipiu, ci rezolvă mult mai multe probleme care se acutizaseră în timp.
Mai mult, avem dovada palpabilă că ni se deblochează proiectele de la București și vreau să-i mulțumesc domnului ministru Ion Ștefan (Ministerul Dezvoltării) care îmi promisese, de altfel, acest lucru. Proiecte ținute prin sertare de fosta administrație, blocate de luni întregi și de care avem urgentă nevoie, încep să prindă acum contur”, a transmis edilul Marcel Romanescu.

Proiectul reabilitării, modernizării și extinderii sistemului de transport public în comun prin troleibuz, cu finanțare prin POR 2014-2020, Axa 4.1, prevede:
-15 troleibuze noi (pe lângă cele 20 pentru care așteptăm stabilirea câștigătorului licitației),
-13,62 km rețea de contact (cale dublă) modernizată,
-2,7 km rețea incintă (cale simplă) modernizată,
-0,36 km rețea nouă (cale dublă),
-Autobază modernizată,
-Stații de așteptare modernizate,
-Sistem de e-ticketing creat (pentru 15 vehicule, 40 stații, 40 puncte reîncărcare)
Obiectivul general al proiectului îl constituie reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Târgu Jiu prin reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de transport public prin troleibuz.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. Diminuarea traficului rutier cu autoturisme și a emisiilor de CO2 din transport,
2. Dezvoltarea unui sistem de transport public de călători atractiv, eficient și competitiv prin modernizarea și extinderea sistemului de transport public cu troleibuzul.
„Așa cum am spus, valoarea proiectului este de 109.680.249,72 lei, din care cheltuieli totale nerambursabile – 99.073.516,07 lei, cheltuieli totale contribuție proprie – 3.196.733,65 lei și cheltuieli totale neeligibile – 7.410.000 lei.
Acesta este rezultatul muncii unei echipe bine închegate, din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, compusă din oameni serioși și care a reușit să aducă, numai în acest an, finanțări de aproximativ 60 de milioane de euro pentru Târgu Jiu. Și să nu uităm de ajutorul primit de profesioniștii din echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, condusă de doamna Marilena Bogheanu”, a completat primarul municipiului Târgu Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.