PROMOVAT în Parlamentul European!

bust-Brancusi-Bruxelles-3

Geniul sculpturii Constantin Brâncuși a fost promovat în capitala Belgiei, în cursul acestei săptămâni grație eforturilor eurparlamentarului Victor Negrescu, care, alături de echipa PES Activists Gorj, condusă de Radu Căliman, au realizat o sesiune de dezbateri în Parlamentul European de la Bruxelles.

 

bust-brancusi-BRUXELLES1Evenimentul „Politicile culturale Europene” din Parlamentul European a constat într-o serie de dezbateri și întâlniri la care au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj, ai Primăriei Târgu-Jiu, ai Muzeului Județean Gorj și jurnaliști. În cadrul evenimentului, europarlamentarul Victor Negrescu și invitații săi au stabilit o strategie de promovare a geniului sculpturii moderne Constantin Brâncuși. Ciprian Florescu, vicepreședintele CJ Gorj, a prezentat și un scurt film de promovare al județului Gorj. Europarlamentarul Victor Negrescu a precizat că pelicula în care Constantin Brâncuși și plaiurile gorjenești sunt prezentate, vor fi trimise către 2.000 de persoane cu funcții importante, astfel ca Brâncuși și județul Gorj să devină un reper pe harta culturală a României, dar și pe cea internațională. „Prin trimiterea acestui folmuleț celor 2.000 de persoane Brâncuși și locurile sale natale vor fi cunoscute. Gorjul are mulți prieteni, unii dintre ei fac parte din parlamentul European și au fost la dezbaterile organizate aici. Cu ajutorul dumnealor, vom putea pune la punct streategii de promovare”, a spus Victor Negrescu, europarlamentar doin partea PES. La dezbaterea despre județul Gorj, a participat și Victor Boștinaru, europarlamentar: „Am mai organizat aici, în trecut, o expoziție despre Brâncuși și așa multă lume a aflat cu uimire că Brâncuși era român. Pornind de la ceea ce s-a spus aici, România noastră nu a făcut prea multe pentru Perla Coroanei, așa cum cred eu că este geniul sculpturii. Consider că România înseamnă Delta Dunării și Constantin Brâncuși, ei ne definesc caracterul unic al țării. Acestea fac din România un loc special pe planetă. Pentru Brâncuși aveam gândul ca România, când va prelua președinția Comisiei, să organizăm un mare eveniment Brâncuși. Vom vedea”, a spus Victor Boștinaru.

Brâncuși de la Lessines

bust-Brancusi-BRUXELLES2Pe ordinea de zi a programului de la Bruxelles a fost inclusă și o vizită în orașul Lessines din Belgia, acolo unde lui Constantin Brâncuși i s-a ridicat un bust. Orașul Lessines a „adoptat” satul Hobița, locul nașterii lui Brâncuși. Orașul Lessines este locul nașterii pictorului Rene Magritte (1898-1967), cel care a trăit în aceeași perioadă cu Brâncuși. Bustul geniului român a fost realizat de Doru Drăgușin. „La Lessines există un bust al lui Brâncuși. Noi am avut acolo în urmă cu 26 de ani și ei nu știau nimic despre România. Unul dintre primele noastre proiecte culturale a fost acesta, în jurul lui Brâncuși. Orașul Lessines adoptase, printr-un proiect al UE-satele românești defavozizate, Hobița. Au aflat mai târziu că la Hobița se născuse Brâncuși. Am făcut un proiect numit Interferențe Culturale Brâncuși-Magritte și am realizat acest bust, dar și unul pentru cel mai mare pictor”, a spus Liviu Hopârtean, reprezentant al Asociației Arthis Bruxelles. La finalul activităților, europarlamentarul Victor Negrescu a promis că va face tot posibilul pentru a promova județul Gorj și frumusețile sale, prin strategii bine gândite alături de autoritățile din Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

SDN Târgu-Jiu are un nou ȘEF. Cum REACȚIONEAZĂ Tudor

Inginerul șef Bogdan Chelaru i-a luat locul lui Ion Tudor, care a fost transferat la …

2 comentarii

  1. din ciclul: „sa-i pupam in cur ca ne-au plimbat pe banii lor”

  2. da de ce promavati toate inculturile Gorjului?nu ati putut trimite oameni care au o pregatire profesionala de baza nu toate parasutele analfabetele care habar nu au despre Brancusi? de ce nu putem fi si noi macar ca alte judete sa nu ma vorbim ca alte tari si sa nu mai promovam toate inculturile ne facem de ras

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.