Proprietari de pădure din Peștișani, prejudiciați de un localnic din Brădiceni! Poliția a deschis dosar penal


Vasile Gelatu din Brădiceni, comuna Peștișani, este cercetat de poliție într-un dosar de furt de lemne deschis miercuri de polițiștii din localitate, la sesizarea unui cetățean care a reclamat că lemne din pădurea sa au fost tăiate în cursul zilei de ieri de respectiv. Potrivit reclamantului, Gelatu ar fi indus în eroare organele silvice care au marcat mai multe lemne care nu aparțineau cetățeanului din Brădiceni ci altor persoane din comună. Mai mult, acest Gelatu și-a umplut remorca cu lemnele oamenilor și a condus tractorul pe drumurile publice cu un utilaj fără ITP și pentru care nu avea carnet conform tonajului acestuia.

Infracțiunea a fost miercuri după-amiază la 112, un cetățean din Peștișani reclamând că Gelstu Vasile împreună cu un vecin au intrat pe proprietatea sa, o bucată de pădure situată în zona Lateșu de unde a luat o cantitate de lemne. Același lucru l-ar fi făcut Gelatu însoțit de vecin și din pădurea altor cetățeni situată în același punct. Reclamantul a văzut cu ochii săi cioatele rămase dar și marcajul făcut de organele silvice care au fost duse în eroare de la Gelatu Vasile, respectivul spunându-le silvicultorilor că acolo e pădurea sa, deși nu era așa. Silvicultorii au marcat greșit o lățime de 37 de metri în terenul oamenilor și o lungime de 250 de metri.
Polițiștii din Peștișani s-au prezentat la fața locului, Gelatu avea aviz de tăiere a materialului lemnos dar lemnul nu s-a tăiat și marcat pe proprietatea sa ci a altor cetățeni, astfel prejudiciați.

Gelatu a condus tractorul pe drumurile publice, intrând cu acesta pe drumul județean, deși nu avea carnet pentru categoria legală, avea tractorul fără ITM, și trăgea după tractor o remorcă și o căruță, două tractoare coborând ieri din punctul Lateșu. Nici măcar căruța nu avea număr de înmatriculare. În căruță și remorcă se aflat 2,8 mc de lemn de esență carpen.
Gelatu le-a spus polițiștilor că a tăiat de pe proprietatea sa deși reclamanții au putut dovedi că se marcase greșit de personalul silvic în pădurea lor, iar lemnele tăiate le-au aparținut oamenilor și nu cetățeanului din Brădiceni.

Gelatu a mai fost implicat într-o situație similară având proces cu un alt cetățean din Peștișani căruia i-a marcat și tăiat lemne din pădurea sa, incidentul petrecându-se anul trecut.
Acesta ar fi tăiat, anul trecut, 15 arbori, esență carpen de la alți proprietari, prin aceeași metodă. Omul este pensionar dar, potrivit localnicilor, se ocupă cu așa ceva.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.