PROPUNERE ŞOC: Casa lui Brâncuşi SĂ FIE MUTATĂ la Paris


Revoltat că autoritățile române au lăsat de izbeliște casa de la Hobița în care s-a născut Constantin Brâncuși, Laurian Stănchescu vrea să facă demersuri ca imobilul să fie mutat la Paris sau peste ocean.

Scriitorul a reacționat după ce a văzut, săptămâna trecută, pe posturile naționale de televiziune reacția Ministrului Culturii după ce a aflat despre prăbuşirea ultimelor vestigii ale casei Titanului de la Hobița. George Ivaşcu a promis o inspecţie la faţa locului din partea Direcţiei Judeţene pentru Cultură Gorj. Laurian Stănchescu a scris o scrisoare Guvernului României în care acuză Executivul condus de Viorica Dăncilă de indiferență față de patrimoniul național. „Voi propune agenției France Press, dar și altor agenții ca această casă să fie transferată la Muzeul Brâncuși la Paris ori să fie dusă peste ocean, unde i-a fost dedicată o sală marelui sculptor. Acolo, ar fi pelerinaj la această casă. Aici, în țară, casa este privită ca o ruină de care toată lumea așteaptă să scape”, a declarat Stănchescu. Scriitorul spune că a discutat și cu președintele Consiliului Județean Gorj despre problema casei în care a locuit marele sculptor Constantin Brâncuși. Laurian Stănchescu susține că și Cosmin Popescu s-a arătat îngrijorat de ceea ce se întâmplă cu moștenirile lăsate județului de Titanul de la Hobița. “Vreau ca patrimoniul Brâncuși să fie salvat. Nu voi mai permite bătaia de joc și infamia la adresa partimoniului de-o excepțională valoare”, a conchis Stănchescu.

Loading...

Citește și

Surori date dispărute, găsite de un polițist aflat în timpul liber

Vestea că două surori din Mătăsari au dispărut, joi, după ce au plecat de la …

2 comentarii

  1. Foarte bine să mute casa! Localnicii nu sunt deloc interesați , dimpotrivă sunt cu ochii pe terenul casei. Sunt total inconștienți de semnificația casei. La Paris au putut să îi facă o sală lui Brâncuși iar în Tg Jiu nu găsești nici măcar să cumperi miniaturi ale operelor lui. Este o nesimțire crasă. Am vrut să cumpăr o miniatură cu Masa Tăcerii și am întrebat în toate magazinele de profil inclusiv la Centrul ”Constantin Brâncuși”din Parcul Central. Mi s-a răspuns că nu există. Că altcineva din afara Gorjului a cumpărat drepturile de autor și Tg Jiu nu are voie să le reproducă. Să vă fie rușine! Să nu vă mai plângeți că sunteți săraci. Puteați obține milioane de euro.

  2. Mai tampitule , sa duci in Franta pe ma-ta si pe tactu .Brancusi apartine poporului roman , parintii si bunicii sai sunt ingropati in pamantul tarii sale , tu bate campii pe alte teme . Toti ciumpalacii isi fac reclama gratuita pe tema Brancusi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.