miercuri , 21 noiembrie 2018 - 11:46

Protest al cabanierilor! „Rânca, relaxare, nu intoxicare!”

protest-cabanieri-ranca1

Peste 100 de cabanieri din zona Rânca au protestat luni, în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu. Protestatarii sunt nemulţumiţi de modul în care autorităţile se implică în rezolvarea infrastructurii din staţiune. Cabanierii au purtat pancarte pe care scria: „Rânca – staţiune europeană”, „Vrem domeniu schiabil!”, „Rânca – relaxare, nu intoxicare!”.

protest-cabanieri-Ranca-2

Mitingul s-a desfășurat pe parcursul a câteva ore, iar la final, reprezentanţii Asociaţiei concesionarilor din Corneşul Mare au mers la prefectul de Gorj pentru a-i înmâna un memoriu. Proprietarii de cabane și pensiuni din Rânca sunt nemulțumiți de felul în care autoritățile județene se implică în rezolvarea problemelor zonei. „Noi vrem ca Rânca să devină o localitate de sine stătătoare. Avem vara și chiar și iarna la schi foarte mulți turiști străini. Unii care sunt stabiliți în străinătate de mulți ani au revenit în România și își fac concediile în Rânca, dar când văd noroaiele de pe străzile noastre neasfaltate nu știu dacă se vor mai întoarce. E nevoie ca zona să aibă o administrație proprie. Rânca este împărțită între Primăriile Novaci și Baia de Fier, dar și fosta bancă Gilortul. Toți strâng bani, dar nu se investește nimic”, a spus Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca. Cabanierii sunt nemulțumiți și își doresc ca prin acest protest să atragă atenția autorităților.

Vor investiții funcționale

protest-cabanieri-Ranca-4

În ciuda faptului că de-a lungul anilor s-a vorbit de investiții majore în Rânca, cabanierii sunt nemulțumiți. Proprietarii de pensiuni își doresc investiții care să funcționeze după ce sunt finalizate, căci, spun ei, de exemplu, rețeaua de canalizare nu este funcțională. „În 15 ani cred că s-au strâns 250-300 miliarde lei vechi din taxe și concesiuni, dar nu s-a investit pentru a se face nici măcar un kilometru de asfalt. Rețeaua de canalizare și pârtia de la vârful Păpușa a costat aproximativ 2,5 milioane de euro. S-a făcut recepția în urmă cu cinci ani, dar nu este funcțională nici în prezent, iar toată lumea stă cu fosele în stand-by pentru că așteaptă să se lege la canalizarea centralizată. Nu știm nici noi de ce funcționează. Această situația a dus la groaznicul accident în care un băiețel a căzut în fosa septică de la casa de vacanță a părinților și a murit”, a mai spus Constantin Pănescu.

Câinii comunitari, o altă problemă

Câinii vagabonzi sunt din ce în ce mai mulți, au spus protestatarii. Unii dintre aceștia au făcut demersuri la autorități pentru rezolvarea problemelor ridicate, dar fără niciun rezultat. „Rânca a ajuns ghena de gunoi a Gorjului. Vrem și noi să fie așa cum este în toată Europa. Plătim taxe, impozite și multe altele, dar nu beneficiem de nimic. Mirosul este insuportabil, mai ales pe timpul verii din cauză că gunoiul nu se ridică la timp și sunt puține ghene“, a declarat Pănescu.

loading...
Loading...

Citește și

GREENPEACE dă verdictul: Companiile energetice pe bază de cărbune lasă oamenii fără bani și fără aer! CE Oltenia, pe locul 16 în topul unităților care afectează sănătatea populației

Poluarea aerului de la termocentralele pe cărbune împovărează oamenii din Europa atât cu probleme de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodată site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.