Protest cu banderole albe, în carierele CEO! Greva japoneză, cu trei revendicări


La jumătatea acestei săptămâni, mai exact miercuri, salariați ai carierelor miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor purta la serviciu banderole albe pe unul dintre brațe. Protestul, agreat de mai multe sindicate din CEO, inițiat de liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, are la bază trei revendicări, adică îmbunătățirea condițiilor de muncă în minerit, redistribuirea și reînoirea personalului în toată compania, dar mai ales în producție, și cea care privește reducerea vârstei de pensionare de la 57 la 53 de ani și reducerea stagiului de cotizare de la 35 la 30 de ani.

Sindicalistul de la Lupoaia, care vrea să tragă un semnal de alarmă vizavi de aceste probleme majore cu care se confruntă personalul companiei, spune că a discutat cu colegi lideri de la mai multe sindicate din CEO, care fac parte din federații diferite.
,,Popescu Ion de la Renașterea Jilț care face parte din FNME, Constantinescu liderul de sindicat de la Husnicioara care face parte din Federația Energetica, Neferu de la Jilț, dar și membrii mei de sindicat și alții de la Roșiuța și Lupoaia s-au arăta de acord ca miercuri dimineața să adereze la această grevă japoneză care vrea doar să atragă atenția autorităților vizavi de problemele de personal din CEO. Vrem să purtăm discuții cu cei din Directoratul companiei dar și cu parlamentarii de Gorj care ne-ar putea ajuta, fie pe Legea Minelor fie pe Legea Pensiilor”, a spus Nicu Bunoaica.

Concediile medicale, o problemă pentru personalul îmbătrânit

Acesta susține că în minerit sunt mari nemulțumiri și vizavi de concediile medicale, taxate cu 24% din salariu, conform ordonanței 8/2018, dar și urmare a faptului că fac munca a două, trei persoane din lipsa acută de personal din compania de stat. „Oamenii așteaptă organigrama, redistribuirea de personal amânată de prea multe ori, se tem de iarna care va îngreuna și mai mult aceste lipsuri care se simt de acum”, a mai spus liderul de sindicat.
Dacă protestul liniștit de miercuri nu va fi luat în considerare și mediat de Directorat și de oamenii politici, minerii iau în calcul și alte forme drastice de protest.

loading...
Loading...

Citește și

Lumină, doar de la lumânare! După ce i s-a furat cablul de curent, un localnic sărac din Berlești a ajuns să fie tot el cercetat de poliție!

Un echipaj de poliție din Berlești s-a prezentat, săpămâna trecută, la locuința unui cetățean cu …

3 comentarii

  1. Brigada Sindicala in Actiune

    Ar fi mai vizibil daca si-ar pune oamenii banderola la cap….
    Oricum ,ii doare capul cand vad ce se intampla in administratie si sindicate.

  2. Lăbaru și Tomescu nu s-au cuplat. Sindicalisti melancolici isi pun cenuse in cap?

  3. Roșca.,vezi că se strânge lațul,o mierlisei săptămâna trecută 😉te ajung păcatele din urmă!…s-au ai uitat ca tu ai pus umărul și în final…militaru a murit!…domnul te veghează și vei primii plată cu aceiași monedă!…ba vei primii și ceva bacșiș!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: