sâmbătă , 16 noiembrie 2019 - 22:57

PROTEST în fața Penitenciarului din Târgu-Jiu


Câțiva angajați ai Sindicatelor Nova Lex și Danubius-Drobeta de la Târgu-Jiu și Drobeta Turnu Severin au pichetat, miercuri, de dimineață, penitenciarul. ”Până acum nu s-a întâmplat nimic, nu am primit nicio revendicare din cele cerute: condiții mai bune de lucru, plata orelor suplimentare, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, încetarea abuzurilor asupra pensionarilor și adoptarea statutului polițistului de penitenciare”, a spus Ion Tătaru, președintele Sindicatului Nova Lex Târgu-Jiu.

Dotați cu vuvuzele, oamenii au scandat împotriva Ministrului Justiției. Au cerut DEMISIA lui Tudorel Toader și a directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Marian Dobrică. Sindicaliștii cer rezolvarea urgentă a revendicărilor care ţin de îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi de respectarea drepturilor salariaţilor. În special, plata orelor suplimentare. Protestatarilor de la Târgu-Jiu li s-au alăturat și angajați ai Penitenciarului de la Drobeta Turnu Severin. Mihai Bărbulescu, președintele Sindicatului Danubius-Drobeta acuză atitudinea ministrului Justiţiei față de angajații din penitenciare. Tudorel Toader a fost acuzat după protestele din 7 septembrie din toată țara că a dezinformat opinia publică referitor la nemulţumirile angajaţilor penitenciarelor. Ministrul a precizat că, subit, condiţiile din penitenciare s-au îmbunătăţit, deşi volumul investiţiilor în penitenciare a scăzut drastic în mandatul său. La protest a fost prezent și președintele Cartel Alfa Gorj. Alin Munteanu a precizat că a venit să-și susțină colegii celor două sindicate care fac parte din Cartel. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a anunțat că, în perioada 19 septembrie – 3 octombrie, vor avea loc proteste în mai multe penitenciare din țară.


loading...
Loading...

Citește și

Vienescu: Postul de manager și cele din Comitetul Director al Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, scoase la concurs, în regim de urgență!

Actuala conducere a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu are zilele numărate! Atât postul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: