Protest în Piața Prefecturii! Peste 200 de profesori vor fi prezenți!


Sindicatele din învăţământul gorjean vor să picheteze sediul Prefecturii Gorj joi, 14.02.2019. Scopul acţiunii îl constituie sensibilizarea factorilor de decizie în legătură cu revendicările salariaţilor din învăţământ.

Reprezentanţi ai Sindicatului Liber din Învăţământ Târgu-Jiu şi reprezentanţi ai Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ au depus ieri, 11 februarie, la registratura Primăriei Târgu-Jiu o adresă prin care îşi exprimă intenţia de a organiza o pichetare în faţa Instituţiei Prefectului Judeţului Gorj joi, 14 februarie, între orele 13.00-14.00.
Lipsa sporului neuropsihic, plata sentinţelor judecătoreşti restante care trebuiau achitate până la 31 ianuarie, dar şi plata sporurilor salariale prevăzute de Legea Educaţiei care nu se face la salariul în plată, ci la un salariu avut în decembrie 2016, un profesor pierzând, astfel, şi 250 lei la salariu, sunt doar câteva dintre motivele pentru care personalul din învăţământîşidoreşte să iasă în stradă.
Preşedintele USLI Gorj, Constantin Huică, susţine că profesorii gorjeni au fost obligaţi să intre în concediu de odihnă pentru a nu beneficia de normă de hrană.
„Au fost probleme privind acordarea normei de hrană pentru personalul din învăţământ. Profesorii şi directorii au fost obligaţi să intre în concediu pentru a nu primi aceste sporuri. Sunt profesori care şi-au planificat în aceste perioade excursii cu copiii, şi-au organizat pregătiri cu copiii pentru că urmează olimpiade pe discipline de învăţământ”, susţine Constantin Huică.
Preşedintele USLI Gorj mai susţine că profesorii au fost cei care şi-au exprimat dorinţa de organizare a acestui protest.
„Noi încercăm să mobilizăm 200-250 de persoane. Ele şi-au exprimat dorinţa de organizare a acestui protest”, a declarat Constantin Huică, preşedintele USLI Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Un cunoscut profesor din Motru a murit!

Profesorul Cucircă Constantin al Colegiului Tehnic Motru a murit în această după- amiază. “Cu profundă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: