duminică , 16 februarie 2020 - 20:56

PROTEST la S.E Rovinari. Ce REVENDICĂRI au oamenii


Manu Tomescu, alături de alţi colegi, au pichetat, luni, dimineață, Poarta 1 a Sucursalei, solicitând salarii mai mari de la 1 ianuarie 2019, vouchere de vacanță și realizarea mixului energetic național.

Liderul Sindicatului Energia Rovinari a anunţat, pe pagina de socializare că organizează un protest spontan, paşnic, apolitic, fără să afecteze activitatea termocentralei. „Vă anunț că în această dimineață(nr. luni) eu împreună cu câțiva camarazi, lideri din Sindicatul Energia Rovinari, am început un protest spontan la Poarta 1 de la Termocentrala Rovinari și avem 4 revendicări, cerințe ale membrilor noștri de sindicat, cu siguranță fiind și ale majorității salariaților din C.E.Oltenia: majorarea salariilor de la 1 ianuarie 2019, vouchere de vacanță pentru salariații companiei, reevaluarea corectă a locurilor de muncă și încadrarea corespunzătoare în grupele de muncă pentru condiții speciale sau deosebite, cu specificarea clară și nominală a acestora, în noua Lege a Pensiilor, C.E.Oltenia să fie integrată într-un MIX ENERGETIC NAȚIONAL, promisiune făcută în campania electorală de parlamentarii locali, ai partidelor care susțin și formează actualul guvern. Protestul nostru este unul pașnic, din timpul nostru liber, în afara programului de lucru, și fără intenția de a bloca sau împiedica în vreun fel, activitatea, funcționarea și producția S.E.Rovinari sau a altor subunități din C.E.Oltenia. Acest protest este APOLITIC și NU este împotriva cuiva sau pentru a da jos pe cineva din conducerea C.E.Oltenia, Ministerului Energiei sau a Guvernului României.Protestul nostru este doar pentru aceste 4 revendicări, și suntem hotărâți să nu-l încetăm până la îndeplinirea și rezolvarea lor ! Pentru început protestul nostru constă în pichetarea Porții 1 de la S.E.Rovinari asteptand să avem un dialog cu Directoratul C.E.Oltenia, pe tema revendicărilor noastre.Totodată facem apel la președintele FNME, domnul Dumitru Pirvulescu, să vină în sprijinul nostru, să susțină revendicările noastre și să medieze alături de președintele și președintele nostru executiv, Constantim Mitrescu și Marius Ursu, dialogul dintre noi și conducătorii C.E.Oltenia (Directorat, Minister, Guvern)! Toți colegii care își regăsesc așteptările în aceste revendicări și care doresc să se alăture protestului nostru, sunt bine veniți, cu condiția ca să respecte felul prin care am ales să facem acest protest. De asemenea nu acceptăm lângă noi și ne delimităm de cei care încearcă să vină la acest protest cu mesaje violente sau vulgare, pentru interese individualiste sau cu tente politice. Stimați colegi! Obținerea unor drepturi cere sacrificii, pentru că dealungul timpului nici omenirea nu a putut cunoaște progresul și libertatea, fără sacrificii! Iar dacă participarea la acest protest, din timpul vostru liber, nu este un sacrificiu prea mare pentru voi, atunci vă așteptăm lângă noi!”, a precizat Manu Tomescu.

Loading...

Citește și

Bombă în politică! Iordache a trecut la PSD, deocamdată fără funcție

În ședința BPJ-ului PSD Gorj, de joi seara, a fost anunțată trecerea fostului lider ALDE, …

5 comentarii

 1. Felicitări ,vom veni și noi alaturi de voi ! Nu se mai poate !

 2. Sindicatul Vestea Buna

  Uniti !Salvam!Energia!

  UNITATE!UNITATE!UNITATE!

  SOLIDARITATE !SOLIDARITATE!

  Vrem lideri curajosi !

 3. Ba prostilor voi va luati dupa marioneta tomescu cand sunteti pe pierdere de 200 milioane euro.Are mai mult creier Bunoaica decat voi

 4. Pentru miner: Noi îl susținem pe Manu Tomescu și tu te descalifici singur prin comentariul tau fără logică și fundament. Noi ne dorim să fim respectați pentru că muncim in condiții tot mai grele și noi suntem cei care producem plus valoare în această societate ,nu pierderi . Avem salariul de acum 10 ani și numai putem supraviețui cu aceste venituri ,pe când cei din conducere stau bine mersi p salarii de 5000 de euro și prin managementul lor produc așa zisele pierderi spuse de tine. Noi muncim din greu și dorim munca noastră să fie respectată.

 5. Nu vad la protest nici un” lider de sindicat”trompetele lui Boza și aciuați la funții bine plătite în administrație. Pe cine reprezintă acești borfași ? Pe noi salariații nu ! Sa ne dam demisia cu toții și să creem un sindicat liber și puternic,care sa reprezinte interesele salariaților,nu derbedei plătiți regește de administrație. Vrem dublarea salarilor și vouchere de vacanta. Intrăm în grevă generală pe timp nelimitat. Am ajuns pleava societatii ,nu se mai poate. Sa vina in producție derbedeii ăștia pe salariul nostru și în condițiile noastre de munca,sa vedem cum supraviețuiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.