PSD-ALDE-PSRo l-a faultat, din nou, pe primarul Romanescu! CSM din nou în blocaj, chiar și după ce Bălăeț i-ar aduce pe cei patru afaceriști cu câte 25.000 de euro, fiecare, în conducerea clubului.


Majoritatea din Consiliul Local Tg-Jiu a făcut, din nou, jocul și și-a impus patru aleși locali ai alianței PSD-ALDE-PSRo, în structura de conducere a Clubului Sportiv Municipal (CSM), unii dintre cei mai fervenți oponenți ai directorului Robert Bălăeț.
În aceste condiții, Bălăeț e obligat să găsească patru oameni de afaceri cu care să completeze Comitetul Director și cu care să poată face majoritate, pentru a-și putea pune în aplicare proiectele, însă postura acestora e una cel puțin delicată, atâta vreme cât nu există cadru legal care să reglementeze faptul că o persoană fără nici o calitate, de demnitate publică, de ales local sau de funcționar, să decidă asupra banilor publici din bugetul CSM.

Primarul Marcel Romanescu a întocmit, joi, 18 aprilie a.c., expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind demararea procedurii de constituire a Comitetului Director al Clubului Sportiv Municipal și, în aceeași zi, a convocat, de îndată, ședința Consiliului Local Tg-Jiu.
Ca de fiecare dată, lucrurile au evoluat previzibil și majoritatea PSD-ALDE-PSRo și-a impus oamenii în structura de conducere a clubului.
Constantin Ștefan (PSD), Nicolae Predescu (PSD), Eduard Lădaru (ALDE) și Ion Butan (PSRo) sunt consilierii locali aleși să facă parte din Comitetul Director al CSM.
Situația e una extrem de delicată, în contextul în care trei dintre aceștia s-au aflat printre contestatarii directorului CSM, Robert Bălăeț, și s-au opus la numirea acestuia în funcție, așa că, dacă acesta nu reușește să completeze forul de conducere cu patru oameni de afaceri, îi va fi imposibil să conducă clubul.
Condiția ca afaceriștii să intre în Comitetul Director al CSM este ca să asigure minimum 25.000 de euro, anual, pe parcursul a doi ani consecutivi, sau în echivalent sau servicii. Bălăeț îi poate propune Consiliului Local numai după ce aceștia fac dovada achitării sumei respective.
Lucrurile sunt și mai complicate și este deja previzibil un blocaj al activității CSM. Să presupunem că patru oameni de afaceri, care vor cotiza câte 25.000 de euro, vor intra în Comitetul Director. Cum pot vota sau lua decizii aceștia cu privire la banii publici, presupunând că bugetul CSM o să fie de 500.000 de euro? Le va da majoritatea PSD-ALDE-PSRo, girul în consiliul local, la propunerea lui Robert Bălăeț?

loading...
Loading...

Citește și

ANCHETĂ a IPJ Gorj, în cazul selecției directorilor Transloc SA! Polițiștii SICE au descins la sediul societății, după ce acționarii au stabilit că procedura s-a făcut cu încălcarea legii!

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: