sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 18:51

PUȘCĂRIABILUL RĂUȚ. Fostul director de resurse umane al CEO, CERCETAT PENAL de polițiștii de la CRIMINALITATE ECONOMICĂ pentru abuz în serviciu, în cazul salariilor încasate ilegal


Fostul director de Resurse Umane al CE Oltenia, Ion Răuț, este vizat într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de abuz în serviciu, după ce a încasat, ilegal, salariul timp de trei ani și jumătate.
Din poziția de director de resurse umane, Răuț nu a pus în aplicare o decizie definitivă a Curții de Apel Craiova prin care i-a fost respinsă reîncadrarea la CEO, după ce îi fusese desfacut contractul de muncă și astfel a rămas în funcție, iar acum, în cazul în care compania energetică se constituie parte civilă în dosar, trebuie să returneze acesteia o jumătate de milion de lei, reprezentând compensații și salarii încasate necuvenit.

Cercetat penal

Surse judiciare au precizat că polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj s-au autosesizat, în urma dezvăluirilor apărute în Gorj-Domino, în urmă cu o lună și jumătate, și au deschis dosar penal pe numele lui Ion Răuț, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.
Aceleași surse au confirmat că ancheta penală a demarat la data de 9 martie a.c. și vizează fapte din perioada în care Ion Răuț deținea funcția de director de resurse umane în cadrul CE Oltenia.

Firul faptelor

În iunie 2009, conducerea fostului Complex Energetic Turceni a decis să-i desfacă contractul de muncă lui Ion Răuț, care deținuse timp de doi ani postul de director Resurse Umane. La momentul încetării raporturilor de muncă, structura energetică i-a plătit lui Răuț 16 salarii compensatorii, adică aproximativ 224.000 de lei, raportat la salariul lunar al acestuia de 14.200 de lei.
O lună mai târziu, deși luase banii, Răuț a contestat decizia de concediere, însă nu a avut câștig de cauză și Tribunalul Gorj i-a respins acțiunea. După doi ani, timp în care a făcut alte demersuri în justiție împotriva CET, fostul director a apelat la un tertip juridic, adică transformarea unei ordonanțe președințiale într-o acțiune de drept comun, scopul fiind același: reîncadrarea în funcție.
În septembrie 2011, Tribunalul Gorj i-a admis acțiunea, iar decizia nedefinitivă, dar executorie, a făcut ca pe 31 mai 2012, Răuț să fie reangajat la Sucursala Turceni a noului CE Oltenia pe postul de inginer mecanic, cu un salariu de…10.400 de lei. Peste numai o săptămână, Răuț a fost promovat director de resurse umane la Sucursala Rovinari a comaniei energetice, iar salariul i-a crescut la 11.800 de lei.
Deși fusese reîncadrat, șefii CEO din acea perioadă nu l-au obligat pe Răuț să returneze companiei cele 16 salarii compensatorii pe care le încasase în momentul în care a fost concediat.
CEO a atacat soluția judecătorilor gorjeni, iar Curtea de Apel Craiova a admis, pe 4 iulie 2012, recursul declarat de companie și a modificat sentința Tribunalului Gorj, în sensul că i-a respins, irevocabil, acțiunea lui Răuț.
Din acel moment, potrivit hotărârii judecătorești, lui Răuț trebuia să i se desfacă, din nou, contractul de muncă.
Până ce Curtea de Apel Craiova a comunicat decizia judecătorească, Răuț ajunsese director de Resurse Umane al CE Oltenia, începând cu luna octombrie a acelui an.
Practic, din poziția de director de resurse umane, Ion Răuț ar fi trebuit să se dea singur afară. Nici el și nici conducerea CEO nu a pus în aplicare decizia instanței de judecată, iar din iulie 2012 și până în finele anului 2015, Răuț a rămas, ilegal, angajat al companiei energetice.
Odată cu deschiderea cercetării penale Ion Răuț devine pasibil de pușcărie, adică pușcăriabil, în condițiile în care, așa cum este definit în Codul Penal abuzul în serviciu, încadrează perfect faptele sale de natură penală. Iar dacă CEO se va constitui parte civilă în dosar, suma pe care acesta va fi obligat s-o returneze companiei, se cifrează în jurul a o jumătate de milion de lei, banii reprezentând compensațiile din 2009, adică cele 16 salarii, la care se adaugă alte 40 de salarii încasate necuvenit în intervalul iulie 2012 – decembrie 2015 .

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

7 comentarii

 1. E clar! Vă temeți voi mai mult de ce ați scris, decât eu. Făcusem un comentariu de nu simt, nu înțeleg de ce l-ați șters. Cu paza rămâne cum am vorbit! Nu puteți să mă șantajați! Stergeti-l și pe asta! Așa își dau seama și restul cititorilor cine sunteți și ce vreți! Norocul vostru cu mine că va fac rating la fițuică!

  • Bai golanule . Cine ești tu ma sa te consideri așa de valoros încât sa faci rating la o publicație ? Ce mari realizări ai tu mai golanule tu care nu ai fost in stare sa ții 3 neveste. Ești un securist bolnav de putere. Chiar nu înțelegi ca ai fost un zero toată viața ta? Chiar si sclavii tai încă nu ti-au șoptit asta? Te pricepi tu la toate . Știi minerit, știi energie știi management !!! Ce ai făcut tu pentru noi? 3 realizări atât!!!

   • Pentru mârlani e un singur lucru de făcut! Sa le-o dai in freza! Și știu s-o fac încât îi scot că pe gunoaie la suprafață. Doare rău chestia cu paza! Ha, ha, ha! Și asta de la distanță! Fiți pe fază! Mai urmează evenimente!

 2. Ce deştepţi sunteţi cei de la presa. vă şi pronunţarări înaintea procurorului de caz şi a Instanţelor de judecata. Faptele pentru abuzul în seviciu se cercetează de organele abilitate şi nu de presă. Mai mult decât atât daca aveţi cunostinţe juridice, fapta penală a fost comisă de angajator si nu de Răuţ, pe un singur motiv; avea cunostinţă de Decizia Curţi de Apel Craiova şi puteau respinge reangajarea concediatului.

 3. Nu-l mai atacat atât!! Eu am reușit sa îl Execut !! Era mare in paza!!!😂😂😂😂😂😂
  Sa fim seriosi ! Nu merita atenție! Prea îl băgați in seama pe securistul asta!

 4. Inceraca si tu…..Un nou proiect: superior si garantat! Oferta sigura: Cariera exceptionala!
  Scopul nostru fierbinte este: bani multi pentru tine! Lucrezi comod, acasa la tine!
  Senzational! Succesul e doar la un pas! original si performant!
  Obtii imediat rezultate!Detalii la adresa de email cu subiectul INFO : cita_ct69@yahoo .com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.