Puterea vindecătoare a fructelor de păducel


Fructul de păducel este considerat de specialiști ca fiind cel mai bun tonic cardiac descoperit de-a lungul timpului. Acest remediu, totdeauna s-a dovedit inofensiv și niciodată n-a fost contraindicat. În majoritatea problemelor de inimă, s-a dovedit că păducelul este un remediu fără egal.

Cercetările moderne precizează că extrasul din fructe de păducel (tinctura) este benefic în tratamentul de hipertensiune, dar și în hipotensiune, când bătăile de inimă sunt prea lente sau prea rapide, în arteroscleroză, acumulare de fluide, este foarte bun pentru necazurile cu care se confruntă cardiacii, vârstnicii și în cazurile de insomnii ale bolnavilor de inimă.

Câteva date de referință despre păducel

Despre biografia păducelului se cunosc câteva date de referință: planta a fost descoperită întâmplător în secolul al XVIII-lea de un cleric englez, John Wesley. Acesta o observat că atunci când caii lui erau obosiți și respirau cu dificultate, ei ronțăiau boabe de păducel și își reveneau imediat. De aceea, și el a început să folosească fructele de păducel și efectele au fost excelente. El le-a recomandat enoriașilor lui să folosească aceste fructe de păducel ca tonic energizant. La sfârșitul anilor 1800, un alt medic, dr. Grenn din County Clare, Irlanda, a făcut avere de pe urma unui medicament pe care-l recomanda pacienților săi, dar numele acestui leac era păstrat în secret.

Abia în anul 1894 secretul a fost descoperit

Abia în anul 1894, după moartea sa, fiica doctorului a precizat că remediul miraculos și secret era o tinctură din fructe coapte de păducel.

Efectul păducelului este foarte răspândit și specialiștii susțin că planta este benefică în majoritatea afecțiunilor cardiace și de aceea, poate fi considerată un adevărat panaceu al bolilor de inimă, el acționând ca un puternic tonic cardiac, cât și ca un stimulent. Efectul său se remarcă și pentru faptul că revigorează circulația, pulsul slab, redându-i ritmul. Mai mult, extractul din fructul de păducel este benefic și în bolile de inimă cauzate de anemie.

Păducelul a salvat mii de vieți

Decenii la rând, păducelul a salvat mii de vieți. Au fost vindecate cazuri lipsite de speranța de viață. Unele victime ale bolilor de inimă, lipsite de vigoare, care abia mai puteau să se țină pe picioare, sâcâite și de dureri cumplite, s-au refăcut și au devenit capabile să alerge și să facă eforturi surprinzătoare . Rudele acestor bolnavi știau că acest leac i-a ajuta să revină la viață fără intervenții chirurgicale sau înghițind pungi de medicamente. În biografia păducelului există numeroase exemple de persoane care -și numărau zilele, dar cu ajutorul păducelului au revenit la o viață normală.

Loading...

Citește și

Cum te fereşti de coronavirus

Virusul se răspândeşte prin strănut şi prin tuse. Primul lucru pe care ar trebui să-l …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.