duminică , 26 ianuarie 2020 - 10:47

Raporturile dintre un viceprimar PSD și nevastă, motiv de anchetă la Prefectura Gorj!


Viceprimarul comunei Bengești Ciocadia, Mihai Popescu, a intrat în atenția Instituției Prefectului Gorj din data de 11 iulie 2018, ca urmare a unei reclamații făcute de un cetățean al comunei care l-a acuzat de incompatibilitate pe alesul PSD. Petiționarul i-a semnalat, în scris, prefectului de Gorj că la primăria condusă de Victor Georgia ar exista o stare de posibilă incompatibilitate între viceprimarul PSD și nevasta acestuia, și ea salariată a primăriei respective. În același document, prefectura îi impune primăriei să îl bage și pe secretarul Mirel Bădoiaica în Comisia de Disciplină, acesta fiind acuzat că își îndeplinește defectuos obligațiile de serviciu.

Primarul comunei Bengești-Ciocadia a fost somat de Prefectura Gorj, în urmă cu câteva zile, să comunice instituției de la Târgu-Jiu dacă între cei doi angajați, Popescu, vicele și nevasta respectivului, aceasta fiind salariată a biroului agricol, există raporturi directe. Asta pe motiv că raporturile ierarhice directe între rudele de gradul I sunt interzise de lege. ,,Petiționarul semnalează o posibilă stare de incompatibilitate între viceprimarul comunei și soția acestuia care îndeplinește o funcție publică la biroul registrului agricol. Față de acest fapt vă rugăm să ne comunicați dacă între aceștia există raporturi directe întrucât în raport cu prevederile art.95, al.1 și 2 din Legea 161/2003 actualizată, nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul când funcționarii publici sunt soți sau rude de gradul I”, se arată în adresa trimisă Primăriei Bengești Ciocadia.

Întârâtă-i Doamne!

În același document i se pune în vedere primarului localității să-l bage pe secretarul primăriei Mirel Bădoica în Comisia de Disciplină pe motiv că acesta este acuzat că își îndeplinește defectuos îndatoririle de serviciu, secretarul fiind obligat să trimită Prefecturii Gorj toate hotărârile pronunțate de instanță într-un dosar din 2013 care privește împroprietărirea ilegală cu teren a unei rude a primarului în exercițiu și toate actele comunicate de comisia locală în dosarul cauzei.
Documentul semnat de prefectul Ciprian Florescu a stârnit tensiuni în cadrul Primăriei Bengești-Ciocadia, cei nominalizați dând vina unul pe altul pentru acuzele care le sunt aduse de instituția județeană.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.