Rareș Bogdan: Nimeni nu s-a dus cu problema reală a mineritului la Bruxelles

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, candidații la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan și Marian-Jean Marinescu, senatorul Florin Cîțu, președintele Comisiei Economice din Senat, primarul din Motru, Gigel Jianu, și președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, au avut, marți, o întâlnire cu mineri, energeticieni și reprezentanți ai acestora din Complexul Energetic Oltenia.
Liderii liberali și angajații companiei energetice au dezbătut pe marginea unor probleme stringente de la locul de muncă, condițiile de lucru, lipsa materialelor și a forței de muncă, dar și cu privire la normele de mediu impuse la nivel european energiei pe cărbune și ce soluții ar putea propune un europarlamentar pentru a fi redusă povara certificatelor de CO2 de pe umerii CEO.

Rareș Bogdan s-a reîntâlnit, la Motru, cu oameni pe care i-a cunoscut în platoul de televiziune, când realiza emisiuni despre Complexul Energetic Oltenia, dar mai ales despre marșul minerilor și energeticienilor la București.
„Am avut nenumărate emisiuni, uneori eram singurul care atingea subiectul legat de situația celor din minerit. După ce am avut o parte din lideri în platoul de televiziune, de data asta m-am întâlnit cu ei, să spun, acasă, mai aproape de locurile unde muncesc. Au prezentat o situație dezastruoasă care ar putea însemna distrugerea unei întregi zone, în cazul în care nu se va rezolva. Discuția a fost una extrem de aplicată și clară și mi-a arătat că este încă un domeniu în care PSD este devastator prin ceea ce nu a făcut”, a declarat Rareș Bogdan.
Candidatul PNL a comentat și afirmațiile premierului Viorica Dăncilă, care a vorbit despre eventuale ajutoare de stat pentru companie, nepermise de Comisia Europeană. „Trebuie să fii nebun să încerci să închizi ceva în loc să-l salvezi, în momentul în care acel ceva își asigură un echilibru și o șansă de “buffer” dacă vreți, în momentul în care ai încărcare energetică în decembrie, ianuarie, februarie”, a mai spus Rareș Bogdan.
Angajații CE Oltenia le-au expus liberalilor problemele de la locul de muncă, condițiile de lucru, lipsa materialelor și a forței de muncă, dar și cele legate de normele de mediu impuse energiei pe cărbune, care produc îngrijorare printre mineri și energeticieni, în situația în care compania și Guvernul nu dau semne că ar lua măsuri.
Bogdan este de părere că nimeni nu s-a dus cu problema reală a mineritului din România la Bruxelles. ”Problema mineritului din România este o problem care a existat în țări din UE cu o mai mare vechime în UE și cu o forță mai mare și mă refer la Marea Britanie, Gemania, Polonia și Spania. Nimeni din România nu s-a dus, în realitate, să stea de vorbă pe tema mineritului”, a adăugat Rareș Bogdan.
Conducerea și candidații PNL le-au explicat celor prezenți că perioada de care are nevoie România pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon poate fi negociată de europarlamentari competenți. “România, prin intermediul europarlamentarilor, trebuie să negocieze această tranziție pentru noi, pentru că nu trebuie să fim primii. Țările în curs de dezvoltare vor avea întotdeauna costuri mai mari pentru această tranziție, pentru că nu avem aceeași tehnologie și va fi mai dificil. (…) Și bineînțeles, politica națională de mix energetic. Aici la București este decizia, nu la Bruxelles”, a declarat Florin Cîțu.

Semnături de susținere pentru reducerea vârstei de pensionare

Totodată, PNL a primit o listă cu mii de semnături de susținere pentru proiectul depus de președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, privind încadrarea unor locuri de muncă de la CE Oltenia în condiții speciale, ceea ce ar conduce la reducerea vârstei de pensionare, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

loading...
Loading...

Citește și

Comerț stradal în buricul municipiului! Piața modernă nu place dar se preferă băncile din oraș

Autoritățile locale motrene au permis comerțul ambulant și primitiv chiar în zona pieței modernizate a …

Un comentariu

  1. Si in campanie electorala toti vor sa faca ceva pentru CEO!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: