Răsturnare de situație în dosarul lui Ciobotărică. Ce document le-a prezentat magistraților!


Răsturnare de situație în procesul în care fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, este judecat pentru abuz în serviciu. Fostul șef al CEO le-a declarat judecătorilor că a primit acceptul telefonic al fostului președinte al Consiliului de Supraveghere, Radu Cristian, care l-a îndrumat să facă toate diligențele necesare pentru plecarea lui Medințu, după ce fost informat despre plățile compensatorii. Mai mult decât atât, Ciobotărică a invocat și un pasaj din rechizitoriu, acolo unde se spune că, doar cei de la Comitetul de Nominalizare și Remunerației au dreptul de a face acele plăți, însă organismul respectiv nu exista în luna decembrie 2015, fiind înființat abia în 2016.

Laurențiu Ciobotărică a dat declarații pentru prima dată în dosarul în care este judecat pentru abuz în serviciu. Fostul șef al Complexului Energetic Oltenia le-a prezentat magistraților o serie de documente care ar putea da o altă întorsătură acestui dosar. Mai mult decât atât, Ciobotărică a dat și alte exemple de directori care au părăsit compania energetică, fiind exact în situația în care a fost pus Aurel Medințu. Daniel Pităroiu a primit și el compensații financiare pentru a pleca din directoratul companiei energetice. “Nu am avut nicio clipa intenția sa scap de o anumită persoană, domnul Medintu a solicitat sa plece din CEO. Îmi spunea asta in fiecare zi. Tot de la el am aflat ca are si contract de muncă. In acest sens, de fiecare dată când mă vedeam cu el, acesta imi spunea ca vrea sa plece din CEO in schimbul unor remuneratii. Medintu mi-a zis ca este bolnav, am constatat si eu asta, ca si eu si alte persoane lucram din ce in ce mai greu cu el, datorită situației in care se află, eu aveam nevoie de oameni valizi si de o echipă care sa scoată CEO din impas. Doresc sa precizez ca dacă eu si Antonie aveam un contract cu drepturi si obligatii clar stabilite si nu putem depăși limitele, Medintu si Petroniu aveau contract de mandat ce prevedea drepturile din CCM. Mentionez ca in ianuarie 2016, CS a cerut directoratului alinierea contractelor directoratul in sensul eliminării aspectelor semnalate in contractele lui Medintu si Petroniu care făceau referire la CCM. Stiam ca la plecarea unui angajat se primesc pana la 16 salarii compensatorii si sunt situații multe de acest gen. Eu m-am gândit sa-i dau 4 salarii compensatorii, sa fac economie la companie. Radu Cristian mi-a spus telefonic să fac toate diligențele necesare pentru plecare lui Medințu, după ce l-am anunțat de plățile compensatorii. Mai sunt și alte exemple de directori care au plecat cu plăți compensatorii din Directorat. Va dau doar un exemplu. Domnul Pităroiu! Mai sunt alții care ar putea să primească astfel de drepturi, cum este și cazul domnului Ciurel”, le-a spus Ciobotărică magistraților.

Cerința avocaților

Avocații lui Laurențiu Ciobotărică au solicitat ca la următorul termen să fie audiat un alt supraveghetor de la CEO, Dan Gheorghe. Judecătorii au decis ca următoarea înfățișare să fie pe data de 30 mai.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.