miercuri , 11 decembrie 2019 - 10:57

RĂSTURNARE DE SITUAŢIE, după rezultatele alegerilor din Gorj! Vîlceanu ajunge deputat, dar demisionează de la șefia PNL. Cine e al DOILEA senator!


Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare în Gorj, PSD și-a consolidat poziția de câștigător detașat al acestui scrutin electoral. Organizația județeană a social-democraților a depășit media pe țară a partidului, după ce a obținut 52,76% din voturi, în timp ce PNL a strâns 16,31% din voturile gorjenilor. ALDE și PMP abia au depășit 7, respectiv 6% în Gorj și s-au situat cu mult sub scorul așteptat de liderii locali ai celor două formațiuni politice.
Surprinzător, Ion Ciocea, candidat independent la un loc în Senat, a obținut aproape de trei ori mai multe voturi decât Ion Călinoiu, aspirant și el, pe cont propriu, la un fotoliu de deputat.

PSD – Trei deputați și un senator


După comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare, de către BEJ, PSD e câștigătorul categoric al scrutinului din județul Gorj, cu 65.501 voturi (54,09%) la Camera Deputaților și 62.277 voturi (51,44%) la Senat. În aceste condiții, patru candidați ai partidului au deja mandatele de parlamentar în buzunar. Victor Ponta, Mihai Weber și Alin Văcaru sunt deja deputați ai PSD, toți trei reușind să ia mandatul întreg, conform coeficientului electoral de circumscripție. Florin Cârciumaru, liderul organizației județene a PSD Gorj completează lista social – democraților care au obținut mandatul întreg și se poate considera deja senator.
La Camera Deputaților, PNL a obținut 20.497 de voturi (16,92%), ALDE – 7.840 voturi (6,47%), PMP – 7.804 voturi (6,44%), PRU – 5.649 voturi (4,66%), USR – 4.788 (3,95%) și Ion Călinoiu – 3.457 voturi (2,85%).
La Senat, liberalii au reușit să strângă 19.012 voturi (15,70%), ALDE – 9.284 voturi (7,66%), PMP – 7.326 voturi (6,05%), PRU – 5.021 (4,14%), USR – 4.870 (4,02%) și Ion Ciocea – 8.690 de voturi (7,17%).

Vîlceanu demisionează…

În aceste condiții, celelalte trei mandate de parlamentar de Gorj, două mandate deputat și unul de senator, se vor atribui în urma redistribuirii naționale. Cele mai mari șanse pentru a obține un post de deputat le are Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj, iar celălalt este disputat de ALDE și PMP. Totuși, este foarte posibil ca Dan Vîlceanu să-și dea demisia, astăzi, în cadrul Biroului Permanent Național al PNL, întrucât scorul organizației pe care o conduce este sub media pe țară a PNL.

…Săvoiu, senator

Al doilea post de senator poate fi ocupat de oricare dintre cele trei partide PNL, ALDE și PMP, cu cele mai mari șanse, potrivit unor surse politice, le are Ion Săvoiu, însă totul depinde de decizia liderilor de la București ai acestor formațiuni politice.

loading...
Loading...

Citește și

Numirea șefului DIICOT Gorj, în ședința de joi a Secției pentru Procurori

Pe ordinea de zi a ședinței de joi a Secției pentru Procurori a Consiliului Superior …

2 comentarii

  1. Gorj dupa alegeri

    Mare pacat de Gorjul asta cu Valceanu deputat!

    • Compenseaza Carciumaru …despre Weber si Vacaru ce sa mai vorbim ? Fiecare isi alege deputatul,dupa chipul si asemanarea lui . Sau trebuie neaparat sa fie toti hoti si prosti ?…si eventual turnatori ca Dian Popescu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: