duminică , 19 ianuarie 2020 - 13:05

Râsul, tratament în vindecarea unor boli


Reacţie normală a omului la o situaţie comică, râsul funcţionează ca şi tratament în vindecarea unor boli. Atunci când râdem, în organismul nostru au loc tot felul de procese, începând de la nivel cerebral şi endocrin şi culminând cu procese la nivel muscular. Iată efectele benefice ale râsului, ”tratamentul” cel mai ieftin!

Protejează inima
Persoanele care râd des sunt mai protejate cardiovascular. Atunci când râdem, tensiunea scade uşor, iar organismul secretă o serie de substanţe care ne protejează vasele şi inima.

Te menţine tânăr
Studiile demonstrează că persoanele care râd des trăiesc mai mult şi au un aspect fizic mai tânăr decât media de vârstă pe care o prezintă. De asemenea, râ-sul oxigenează creierul, protejând astfel sistemul nervos.

Are efect analgezic
Persoanele care râd des au un prag al durerii mai ridicat, astfel că se simt mai bine şi au un confort fizic mai bun. De asemenea, atunci când suntem veseli, creierul nostru secretă endorfine, care au efect analgezic şi combat durerile din organism.

Te face fericit
Râsul este o terapie excelentă pentru planul psihoemoţional. Persoanele care râd mai des sunt mai fericite, se simt mai împlinite şi sunt mai active. Efectele antistres nu sunt deloc de neglijat. Râsul inhibă secreţia hormonului de stres, dar stimulează secreţia de endorfine – hormonii fericirii.

Întăreşte imunitatea
Cine râde des are o imunitate mai bună. Mai mult, organismul se regenerează mai bine şi mai repede în cazul persoanelor vesele. Acestea se vindecă mai rapid decât cele serioase.

Menţine silueta
Râsul te ajută să îţi menţii silueta. Se pare că 10 minute de râs pe zi te ajută să pierzi 40 de calorii, oamenii pierzând în medie 2 kg pe an doar pentru că… râd. Râsul stimulează musculatura abdomenului. Nu degeaba ne ţinem de burtă când râdem în hohote, conform www.kudica.ro.

loading...
Loading...

Citește și

Ceașca de sănătate: Vâscul, ceaiul minune al iernii

De zeci și zeci de ani, vâscul este o plantă apreciată pentru beneficiile pe care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.